Hans Grugger (Foto: Nathan Bilow/Ap)
Hans Grugger (Foto: Nathan Bilow/Ap)

Østerriksk vislelyd skaper utforspekulasjoner

De østerrikske utforkjørerne skaper en vislelyd som virkelig har satt spekulasjonene i gang i verdenscupen. Mange tror de har utviklet en ny type drakt.

Mange tror de har utviklet en ny type drakt.

- Jeg kan bekrefte at jeg har hørt den samme lyden som mange andre når de østerrikske utforkjørerne farer forbi i løypa. De skaper en form for vislelyd, mens alle de andre kjørerne passerer med en lyd som mer hørers ut som et ul, bekrefter den norske landslagssjefen Håvard Tjørhom overfor NTB.

Det var under treningene og verdenscuprennet i utfor i Lake Louise for vel en uke siden av alpinverdenen ble oppmerksom på den rare østerrikske lyden, og nå går spekulasjonene høyt om hva de kan ha funnet på.

Det er så små marginer som skiller i utfor på toppnivået at det gjelder å finne ut om noen konkurrenter har skaffet seg et forsprang på utstyrssiden. Særlig er det viktig å finne ut så raskt som mulig i denne sesongen, for allerede i februar er det VM i Garmisch-Partenkirchen, og verken de norske løperne eller andre ønsker å stille bak østerrikerne på utstyrssiden.

- Jeg vet at østerrikerne har brukt mye både av tid og energi på å forske i dette med å gjøre kjøredressene bedre, og det er den gamle alpinsjefen Toni Geiger som først og fremst holder på med dette, sier Tjørhom. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2