Norwegian sliter med å få passasjerer hjem fra London

Norwegian vil også fredag forsøke å flytte flyvinger fra Gatwick til Stansted. Det er fortsatt uklart om alle nordmenn som sitter værfast i London, kommer seg hjem.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Alt er vanskelig, og situasjonen er definitivt uoversiktlig. Vi skulle fryktelig gjerne fått folk raskt hjem, men vi er helt prisgitt at vi får til å fly, sier Norwegians kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik til NTB.

Selv om Gatwick gjenåpnet fredag morgen etter å ha vært stengt i tre dager, er forsinkelsene på opptil åtte timer, ifølge Skånvik. Det er uklart hvor mange av Norwegians fly som vil kunne ta av fra flyplassen, og det er også uklart hvor mange som vil kunne ta av fra Stansted, som ligger cirka 12 mil unna Gatwick.

- Når vi først får tak i fly, er det en utfordring å finne passasjerene. De befinner seg jo ikke på ett sted, så vi forsøker å ringe dem og sende sms, sier Skånvik.

Norwegian har daglig en rekke flyvinger fra Gatwick til byer i Norge og resten av Skandinavia. Etter at flyplassen ble stengt tirsdag, har flere hundre av selskapets kunder blitt sittende værfast i London, mange av dem på flyplassen. (©NTB)