USKYLDIG? Haien som ble vist frem i går, er ikke den riktige, mener eksperter. Denne stranden ved Sharm el Sheikh var ikke omfattet av badeforbudet og disse turistene våget seg uti i går. (Foto: Scanpix/ montasje)
USKYLDIG? Haien som ble vist frem i går, er ikke den riktige, mener eksperter. Denne stranden ved Sharm el Sheikh var ikke omfattet av badeforbudet og disse turistene våget seg uti i går. (Foto: Scanpix/ montasje)

– Feil hai fanget etter turist-lemlestelser

Haiene som ble fanget i går er uskyldige, hevder eksperter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Egyptiske myndigheter meldte i går at Rødehavet utenfor den populære turistbyen Sharm el-Sheikh igjen var trygt. To haier som de mener har angrepet fire turister, ble fanger.

LES OGSÅ: Hai fanget i Sharm el-Sheikh

Mistet lemmer

Fire turister, tre russere og en ukrainer, har i to forskjellige angrep fått lemmer revet av. En 70 år gammel kvinne mistet en hånd og et bein. En annen kvinne mistet hånden i angrepet.

Turistene blir nå behandlet på sykehus i hovedstaden Kairo og tilstanden til en av dem skal være kritisk.

Tips oss!
Er du i Sharm el-Sheikh? Da vil vi gjerne ha kontakt med deg!
Send oss en epost på tips@tv2.no eller RING/MMS/SMS til 02255

Sår tvil om identifisering

En makrellhai som torsdag ble vist frem til fotografene, skal ha blitt «identifisert» av en dykker som kjente den igjen på en ødelagt finne.

Nå blir det sådd tvil om det virkelig er den riktige haien som er blitt fanget.

Flere dykkerinstruktører har sagt til BBC at det turistene er blitt angrepet av en hvittipphai, og ikke haien som ble fanget i går, som skal være en makrellhai.

Representanter for Egypts dykkermiljø sier sier de har bilder av haien som har stått bak angrepene og at det ikke er den samme.

Har advart turistene

Reiseselskapet Apollo som hver uke sender norske turister til Sharm el-Sheikh, har i dag advart sine turister mot å bade.

– Vi har sendt sms til alle våre gjester der nede og bedt dem lese informasjonen som vi har lagt ut på alle hotellene våre. I dag er det badeforbud og badebryggene er stengt. Det er heller ingen dykkerutflukter i dag og turistpoliti patruljerer strendene, sa informasjonssjef Helen Begby i Apollo til tv2nyhetene.no torsdag.