erik kriss til nett (Foto: Glenn Svendsen, © ps)
erik kriss til nett (Foto: Glenn Svendsen, © ps)

– Vi har vært flinke til å bruke kondom

Vil øke bevisstheten og kunnskapen om hiv og aids.

Rapperne Erik Mortvedt og Kristoffer Tømmerbakke stillte denne uken opp for å skape mer fokus rundt HIV-smitte og de HIV-smittedes vilkår i Norge.

Sette fokus

Erik og Kriss er født i 1983, samme året som det første tilfelle av hiv/aids ble kjent i Norge. De kjenner selv ingen som er rammet, men er opptatt av å sette fokus på tema.

– Vi har ikke rappet om hiv og aids i tekstene våre, men vi liker å sette fokus på denne saken. For vår del handler det om at dette er en viktig sak som man kan gjøre mye med hvis man satser litt på det, og jeg føler ikke at man må kjenne noen som er rammet av det for å være engasjert i denne saken, sier Kristoffer Tømmerbakke til God kveld Norge.

Kondom

Erik og Kriss har vokst opp i en generasjon som har vært bevisste på kondombruk, og de har selv forstått viktigheten av beskyttelse.

Har dere vært flinke med kondombruken opp gjennom årene?

– Veldig, det er første pri. Jeg har ikke snakket med ungdom i det siste, ikke siden vi lærte om det på skolen, kondom er viktig og det er et enkelt grep for å forhindre mye, sier Erik Mortvedt til God kveld Norge.

Korslaget

Over nyåret starter gutta opp som korledere i programmet Korslaget på TV 2 og de skal samtidig som oppstarten av programmet slippe ny plate.

– Vi har satt i gang, og de andre korene bør være relativt redde. Det eneste vi har vedtatt som vi kan si i offentligheten er at det kommer til å bli dritbra, sier de to rapperne til God kveld Norge.