– Frukt og grønt hindrer ikke kreft

Det hjelper ikke stort å spise grønnsaker for å unngå kreft, ifølge britisk forskning. Norske myndigheter sier noe annet.

HJELPER IKKE: Ta gjerne en potet, en løk eller en reddik, men det gjør det neppe mindre sannsynlig at du får kreft, ifølge britiske forskere. (Foto: illustrasjonsfoto: colourbox.no )
HJELPER IKKE: Ta gjerne en potet, en løk eller en reddik, men det gjør det neppe mindre sannsynlig at du får kreft, ifølge britiske forskere. (Foto: illustrasjonsfoto: colourbox.no )

Knasking av gulrøtter og mumsing av bananer er godt for mye, men minsker ikke kreftrisikoen, skal vi tro britiske forskere. For det finnes ingen klare bevis på noen sammenheng mellom høyt inntak av grønt og redusert kreftrisiko. Slik konkluderer professor Timothy J. Key ved Oxford University i en nylig publisert artikkel som har vakt stor oppsikt i Storbritannia, skriver

Mer innhold fra TV 2