Russland (Foto: NATALIA KOLESNIKOVA/Afp)
Russland (Foto: NATALIA KOLESNIKOVA/Afp)

Slik skal Russland løse avstandsproblemet

Men har du tenkte å kjøre fra Sotsji eller Jekaterinburg til Moskva er det bare å være tålmodig.

- Dere har overlatt fotball-VM 2018 til oss, og jeg kan love at dere aldri vil angre. La oss skape historie sammen, sa den russiske visestatsministeren Igor Shuvalov da det var klart at Russland blir VM-arrangør.

«Vi er et land med nesten endeløse og vakre kulturelle perspektiver, som strekker seg over ni tidssoner og er hjem til over 180 nasjonaliteter. Vi er en nasjon i utvikling og med stolthet, og bygger et nytt og modere Russland. Vi er et samfunn av sportsfans, der ingen sport er mer universelt aktet og lidenskapelig fulgt enn fotballen», skriver Russland 2018 på sine nettsider.

Et av spørsmålstegnene rundt Russlands kandidatur har vært de store avstandene i landet. Russland planlegger 13 vertsbyer, som igjen er fordelt på fire arrangørklynger.

map_english_v2-1
map_english_v2-1

I nord er byene St. Petersburg og Kaliningrad valgt ut. Sentralt er det Moskva som gjelder. Rundt elven Volga: Kazan, Nizhny Novgorod, Yaroslavl, Samara, Volgograd og Saransk. I sør: Krasnodar, Rostov-on-Don og Sotsji. I Ural er Jekaterinburg utvalgt.

I søknad heter det at den lengste direkte flyreisen er på tre og en halv time, men det opereres med lengre flytider der det ikke går direktefly.

Skal man kjøre mellom arenaene er det bare å smøre seg med tålmodighet. Kjører man fra Sotsji eller Jekaterinburg til Moskva er det beregnet av kjøreturen vil da over et døgn.Skal man fra Sotsji til Kalinigrad beregnes kjøreturen til over 50 timer.

Se Russlands arenaplaner her: