Sami Hyypiä (Foto: GORM KALLESTAD/Afp)
Sami Hyypiä (Foto: GORM KALLESTAD/Afp)

Hyypiä om kuldekampen: - Dette været er ikke bra for fotballen

Selv ikke finske Sami Hyypiä syntes Lerkendal-kulden var noe særlig.

Rosenborg - Leverkusen 0-1

Vi fulgte kampen minutt for minutt i vårt livesenter.

Lerkendal/Bergen (TV 2 Sporten): Sami Hyypiä og Leverkusen-spillerne er videre som gruppevinner etter 1-0-seieren mot Rosenborg på Lerkendal.

Han innrømmet imidlertid at det ikke var så mye som skilte lagene.

- Det var målet. Vi scoret. De hadde noen sjanser og scoret ikke. Det var forskjellen i dag, sier Hyypiä til TV 2 Sporten.

- Et bedre Rosenborg
Han mener Rosenborg har hevet seg siden de røk 0-4 borte mot Leverkusen.

- I dag så vi et bedre Rosenborg enn i hjemmekampen. Jeg visste Rosenborg var et bedre lag enn det de viste i Tyskland, sier finnen, som er fornøyd med avansement.

- Da vi kom hit ønsket vi seier og avansement. Og siden Arsis vant i Madrid hadde ikke ett poeng vært nok. Jeg er veldig glad for at vi gikk videre og vant, sier Hyypiä.

- Dette været er ikke bra for fotballen
Og selv om han er finsk, og vant til kalde vinte, så stortrivdes ikke den tidligere Liverpool-spilleren så godt i kulden.

- Det går greit nå. Under kampen var tærne og fingrene mine litt frosne, men alt det andre var okay. Dette været er ikke bra for fotballen, sier han.

- Har du opplevd noe som dette før?

- Ja, da jeg vokste opp i Finland opplevde jeg noe lignende, men jeg har ikke bodd i Finland på 15 år. Jeg har bodd på steder med litt varmere vær, så dette var ganske unikt, sier Hyypiä.

Han tror imidlertid ikke at Rosenborg-spillerne likte være noe bedre.

- Du kan ikke gjøre noe med omstendighetene. Jeg tror ikke dette er normalt for Rosenborg-spillerne heller, det er ganske mildt her normalt sett. Spesielt på denne tiden av året. Vi tenkte ikke på været og spilte fotballen vår, sier han.

Eggen-hilsen
Den rutinerte stopperen kommer også med en liten hilsen til Nils Arne Eggen etter hans avskjedskamp på Lerkendal.

- Han har hatt en lang karriere, og jeg ønsker ham alt det beste. Han har gjort en god jobb her, og forhåpentligvis husker han tiden sin her med varme når han legger opp, sier Hyypiä.