Rosenborgs RBK trener Nils A. Eggen. (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
Rosenborgs RBK trener Nils A. Eggen. (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)

Eggen ikke vemodig etter sin siste Lerkendal-kamp

Beklager at Rosenborg ikke klarte å utnytte den muligheten Aris ga RBK ved å slå Atlético.

Rosenborg - Leverkusen 0-1

Vi fulgte kampen minutt for minutt i vårt livesenter.

Lerkendal/Bergen (TV 2 Sporten): Rosenborg hadde sjanser nok til å vinne, men endte med 0-1-tap hjemme for Leverkusen i Europaligaen onsdag.

- Jeg pleier å si at de som vinner, de vinner fortjent. Selv om vi hadde flere store sjanser enn Leverkusen. Vi var for dårlige til å utnytte mulighetene våre, og det er det vanskelig å finne en forklaring på. Vi har jo to goalgettere helt på topp der, og flere som er med. Men det får bare jobbes videre med det. Uansett hvem som kommer på Lerkendal klarer de ikke å få noe spillemessig overtak. Det er vel vi som stort sett kjører kampen, i alle fall i andre omgang, sier Rosenborg-trener Nils Arne Eggen til TV 2 Sporten.

- Bare å beklage
Rosenborg er nå ute av Europaligaen før den siste kampen skal spilles. I den andre kampen i gruppen vant Aris 3-2 borte mot Atlético, et resultat som hadde gitt Rosenborg en langt større sjanse til å gå videre dersom de hadde vunnet mot Leverkusen.

Men Eggen tror ikke det blir vanskelig å finne motivasjon til bortekampen mot Aris.

- Vi klarer det. Å vinne mot Aris er ikke lett, og nå er det slik at resultat der kunne vært en fordel for oss. Det er bare beklage at vi ikke klarte å utnyttet et sjansemessig og spillemessig overtak til å få en seier. Men det har med dyktighet å gjøre, man kan ikke bortforklare det. Vi skal til Hellas for å få ett eller tre poeng, sier Eggen.

- Ikke noe særlig vemodig
Han ledet Rosenborg på Lerkendal for siste gang, men på spørsmål om det var vemodig svarer han slik:

- Det spurte du om før i dag også. Det er som jeg sier: nå er du helt Rommel. Han brukte også å gjenta seg selv. Det er ikke noe særlig vemodig, og så får vi se hva som skjer i ettertiden, sier Eggen.