Anna Carin Zidek. (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)
Anna Carin Zidek. (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)

Gikk feil - vant verdenscupstarten i skiskyting

Svenske Anna Carin Zidek gikk feil like før mål, men vant likevel skiskytterstarten i verdenscupen.

Östersund/Bergen (TV 2 Sporten): 37 år gamle Zidek skjøt feilfritt på 15 kilometeren, men da hun nærmet seg mål inne på stadion gikk det galt. Hun kom inn i feil spor og måtte gjøre vendereis for å komme på riktig spor i oppløpet.

- Skitt også
Tabben kostet svensken rundt ti sekunder, men hun vant likevel med 8,9 sekunder på franske Marie Laure Brunet. Det ble svensk tredjeplass for Helena Ekholm.

- De har gjort endringer her siden tidligere i år. Jeg hadde et par andre utøvere foran meg da jeg gikk inn, så innså jeg at noe var galt. Da var det bare å snu. Jeg tenkte bare «skitt også», sa Zidek etterpå ifølge Aftonbladet.

Hun var overlykkelig over sin feilfrie skyting i rennet.

- Jeg hadde sju bom på treningen, sa hun.

De norske skjøt seg bort
De norske jentene slet på standsplass og markerte seg ikke i toppen.

Ann Kristin Flatland ble beste norske med en tiendeplass - to minutter og 32 sekunder bak Zidek. Hun bommet på tre skudd. Talentet Synnøve Solemdal skjøt to bom, men var ikke god nok i sporet og ble nummer 19.

- Det var en bra start, men jeg er veldig skuffet over skytingen på liggende. Det gikk også bra i sporet, utifra at jeg har vært sliten etter Beitostølen, sa Flatland til TV 2 Sporten etter målgang.

Tora Berger var usikker på formen i forkant grunnet sykdom og gjorde det ikke bra. Hun bommet fire ganger og endte godt over fire minutter bak vinneren på en 31.-plass.

- Det var i overkant med fire bom, men det var vel det fysiske som var verst i dag, sa Berger til TV 2 Sporten etter kampen.