Rekord Motorrom
Rekord Motorrom

- Hva er galt når bilen sier "friiiiaaaaæÆÆÆÆ"

Brooms bilekspert blir stilt på nye prøver. Se hva han svarer:

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny kjører "konebilen" om dagen fordi den andre er på verksted og nå frykter jeg at noe alvorlig er galt med denne også. Konas trofaste Astra lager er fryktelig leven og jeg er bekymret for hva det kan være. Når jeg starter den på morgenen kommer det en helt infernalsk lyd. Høres nesten ut som et fly som skal styrte, vanskelig å beskrive helt men mer som "friiiiaaaaæææææ". Kan du vite hva det er? Det kommer og går litt og høres enda mer når jeg gir gass. Jeg kan ingen ting og bil og har veldig lite lyst på en dyr reparasjon til før jul. Vær så snill. Har du gode nyheter??

Benny svarer:

Friiiiaaaaæææææ??? He, he – ikke bare enkel denne¿ Jeg har forsøkt å lese dette høyt noen ganger nå – mens både jeg selv og de andre i redaksjonen hører etter hva dette høres ut som... (jeg tror forresten jeg vet det allerede – må bare teste de andre litt¿)

Og etter noen ”runder” så er vi enige om at dette trolig er viftereima di som slurer – og må strammes, eller i verste fall byttes. Tror kanskje jeg vil anbefale det siste. Reima blir fort slitt i alle fall hvis dette har vært over litt tid.

Det typiske her er at ulyden oppstår ved kaldstart – når reima er kald. Når den får pepet (sluret) litt, så blir gummien i reima varmere og ”tar tak” og lyden forsvinner – til neste gang.

Uansett, dette er ikke noen stor sak og vil neppe ødelegge verken nattesøvn eller jule-budsjettet ditt. En reim koster bare småpenger og det er ikke mye jobb å bytte den heller.

LES OGSÅ: Hvorfor reparerer de ikke bilen min?

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Full oversikt over bruktbilene – klikk her:

Har du andre tips? Skriv i kommentarfeltet under: