nergd
nergd

Silje Nergaard: – Jeg var livredd og fikk litt panikk

Silje Nergaard fant ikke ektemannen og barna etter tsunami.

Ekteparet Heine Totland og Silje Nergaard hadde i likhet med mange andre en veldig spesiell jul i 2004. Hele Norge ble lamslått av nyhet om at en Tsunami hadde skylt inn over flere land i Asia.

84 nordmenn har i etterkant blitt bekreftet omkommet etter tsunamien, og så mange som 350 000 mennesker skal totalt ha mistet livet i naturkatastrofen.

Nå snakker musikkekteparet Totland og Nergaard for første gang om deres marerittjul hvor de stod midt i dramaet.

Totland
Totland

–Kaos

– Vi hadde aldri hørt om en tsunami før. Da vannet trakk seg mot havet syntes vi først at det virket spennende. Vi løp og så, som alle andre, Det bruste konstant mot oss. Heine skjønte det først: Det var noe som var galt her, tenkte han. Jeg var hundre meter lenger bort, så han hadde ansvaret for døtrene våre Erle og Karla, som da var syv og ett år gamle, sier Nergaard til Magasinet Sentrum.

Nergaard forteller for første gang om famiiens tragiske julefeiring på Koh Lanta i Thailand.

– Så kom bølgen. Det var kaos. Alle var i vannet. Og vannet var svart. Det var så absurd. Så surrelistisk. Så var alt stille, sier Nergaard til magasinet.

Fant ikke barna

I kaoset etter at bølgen kom fant ikke Nergaard ektemannen og barna.

– Det gikk bortimot en halvtime før jeg fant dem. Alle sa at det var en ny, enda større bølge på vei. Når jeg først fant Heine og barna var jeg livredd, og fikk litt panikk. Vi tok med barna og løp opp på det høyeste fjellet på øya, sier artisten.