CX 7 og de øvrige Mazda modellene må fortsatt nøye seg med tre års garanti.
CX 7 og de øvrige Mazda modellene må fortsatt nøye seg med tre års garanti.

Er dette en god brukt-SUV til 500 000,-?

Ny stasjonsvogn eller brukt SUV? Les hva Brooms bilekspert mener.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei skal kjøpe alternativt ny Subaru Outback eller brukt Mazda CX-7 (2009-2010 som har gåttca 15 000). Litt usikker på hvilken jeg skal velge. Er litt redd for verditapet på Mazdaen?.Kjører relativt mye til hytte på fjellet og bruker bilen som lastebil (ergo unger,hund og ski).Sjefen hjemme er veldig klar for Mazdaen, men jeg er skeptisk....Hva hadde du valgt? Alternativt annet forsalg til bil? Maks 500 000...

Benny svarer:

Heisann! Hyggelig prisklasse du har valgt deg der, du får MYE fint for 500 000.

Mazdaen først: Vi har nylig skrevet en artikkel om det, vi tok utganspunkt i duellen vi laget mellom Volvo XC60 og CX-7 tidligere i år og så på salgstallene så langt. Og det er ikke spesielt gode for Mazdaen, for å si det mildt! Jeg er redd dette er en bil som får stort verditap i årene som kommer. Det skyldes i hovedsak at du ikke får den med kombinasjonen diesel og automat ( som ALLE skal ha i denne klassen), dessuten har den lite bagasjerom. Unger, hund og ski er nok ikke den perfekte matchen da. Du redder selvfølgelig endel med skiboks, men Mazdaen har et påfallende lite bagasjerom.

Når det er sagt, kan du helt sikkert prute ganske mye på brukt CX-7 allerede. Så kommer det an på hvor lenge du har tenkt å ha den.

Nye Outback er en veldig fin bil, skjønner du har lyst på den . Og den har betydelig større bagasjerom (526 liter) enn Mazdaen. Dette blir også litt SUV kontra stasjonsvogn, kommer selvfølgelig an på hva du har mest lyst på av disse to bilklassene.

Andre: Mitsubishi Outlander gir deg mye plass, men er en litt mer primitiv bil enn disse to. Honda CR-V er veldig kurant og scorer høyt på det meste. Kanskje burde du også ta en titt på Subaru Forester? Forrige generasjon Volvo XC70 er også veldig fin bil til denne prisen, men da har den fort gått litt. Uansett: Lykke til med valget!

LES OGSÅ: SUV-knockout til Volvo

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Full oversikt over bruktbilene – klikk her:

Har du andre tips? Skriv i kommentarfeltet under: