GRUNN TIL Å JUBLE: Jonathan Spector og Carlton Cole scoret to mål hverda Mancester United fikk bank. (Foto: Rebecca Naden/Ap)
GRUNN TIL Å JUBLE: Jonathan Spector og Carlton Cole scoret to mål hverda Mancester United fikk bank. (Foto: Rebecca Naden/Ap)
Jonathan Spector (Foto: Rebecca Naden/Pa Photos)
Jonathan Spector (Foto: Rebecca Naden/Pa Photos)

West Ham feide Manchester United av banen

Bunnlaget i Premier League sendte den regjerende ligacupmesteren ut av turneringen - nå er Arsenal den store ligacupfavoritten.

West Ham - Manchester United 4-0 | Arsenal - Wigan 2-0

Premier League-leder Manchester United stilte et relativt sterkt lag i tirsdagens borteoppgjør mot bunnlaget West Ham da de møttes i ligacupens kvartfinale. Men det var ikke sterkt nok.

Jeg trodde vi kunne vinne, men ikke med så mye

West Ham feide United av banen, og sendte gjestene hjem med et ydmykende 0-4-tap.

Den tidligere United-læregutten Jonathan Spector hadde aldri tidligere scoret i England, men scoret like godt både det første og det andre målet i kampen.

- Trodde vi kunne vinne
West Ham ledet 2-0 til pause, og etter 56 minutter drepte Carlton Cole mye av spenningen da han satte inn 3-0. Det var også Cole som satte inn kveldens fjerde elleve minutter senere.

- Jeg er ikke overrasket, fordi jeg har vært med disse spillerne en stund og i en del kamper. Vi spilte bra i andre omgang mot Newcastle og i hele Liverpool-kampen. I dag spilte vi fantastisk, scoret og holdt nullen. Jeg er veldig fornøyd. Jeg trodde vi kunne vinne, men ikke med så mye, sier West Ham-manager Avram Grant til Sky Sports.

- Kan ikke gi bort mål på den måten
Magnus Wolff Eikrem var på United-benken, men slapp ikke til. Sir Alex Ferguson håper imidlertid at spillerne som fikk sjansen har lært en lekse.

- Vi har alltid vært flinke til det. Unge spillere har kommet seg gjennom disse tøffe periodene. For noen år siden tapte vi til Coventry, og de lærte en lekse den dagen, sier Ferguson.

Men selv om han mener ungguttene kan lære av feilene, så kommer han ikke med unnskyldninger på vegne av dem.

- Det var for mange unge spillere som gjorde feil og ga vekk mål. De kan ikke gi bort mål på den måten, selv om de er unge, sier Ferguson ifølge Sportinglife.

Arsenal til semfinalen
Arsenal vant oppskriftsmessig i sin semifinale. Wigan ble slått 2-0 hjemme på Emirates.

Arsenal tok ledelsen etter et selvmål fra Antolín Alcaraz like før pause, og Nicklas Bendtner gjorde det komfortabelt for hjemmelaget etter 67 minutter.

Håvard Nordtveit satt på Arsenal-benken hele kampen.

JUBLET FOR NUMMER TO: Theo Walcott og Nicklas Bendtner feirer
  at dansken satte inn 2-0. (Foto: Sean Dempsey/Pa Photos)
JUBLET FOR NUMMER TO: Theo Walcott og Nicklas Bendtner feirer at dansken satte inn 2-0. (Foto: Sean Dempsey/Pa Photos)

Favoritter
Arsène Wenger har aldri vunnet ligacupen i sin tid med Arsenal, men er den store favoritten denne sesongen. Arsenal er den eneste av storklubbene som er igjen i turneringen.

Vi må innse at det ikke er noen garantier for at vi vil vinne trofeet

Gunners får følge av West Ham i semifinalen, og onsdag er det vinnerne av oppgjørene Birmingham-Aston Villa og Ipswich-West Brom som slår følge.

Men Arsenal-manager Arsène Wenger tar ingenting for gitt.

- Du har sett det i Premier League, og med West Ham i kveld. Det kan skje med Manchester United, Chelsea og med oss denne sesongen. Vi må innse at det ikke er noen garantier for at vi vil vinne trofeet, selv om vi er i semifinalen. Du må kjempe i hver eneste kamp for å vinne, sier Wenger til Sportinglife, og fortsetter:

- Supporterne ønsker alltid mer. Du kan ikke si at det (et første trofé) ikke er viktig, men man skal ikke gjøre det til en tvangstanke. Vi ønsker å fokusere på våre prestasjoner, og resten vil være konsekvenser av disse prestasjonene. De store trofeene er Mesterligaen og ligaen, men om vi kan vinne dette også så ønsker vi å ta det, sier Wenger.