Roald Bruun Hanssen  (Foto: TV 2/)
Roald Bruun Hanssen (Foto: TV 2/)

Brann: - Vi har kontroll

Daglig leder Roald Bruun-Hanssen avviser at det er prekær pengemangel i klubben.

Brann varsler oppsigelser for å få en skranglete klubbøkonomi opp i knestående.

Klubben har knapt nok egenkapital igjen, og sliter likviditetsmessig, spesielt i vinterhalvåret.

Trenger godt sesongkortsalg
For å få inn penger til å betale regninger, må klubben stole på at supporterne fornyer partoutkortene sine. Ved første forfallsdato var det solgt drøyt 3000 kort, noe som er omtrentlig det samme antallet som i fjor.

- Nedgangen er mye lavere enn mange kanskje forventet, opplyser markedssjef Kristian Jæger.

- Per nå er partoutkortsalget fem-seks prosent lavere enn i fjor, og det er akseptabelt. Så får vi se ved neste forfallsdato i midten av desember, sier daglig leder Roald Bruun-Hanssen til TV 2 Sporten.

- Vi bør vel selge noe tilsvarende til da.

Forventer færre tilskuere
Men mange sitter på gjerdet for å se hvordan Brann ser ut sportslig frem mot neste sesong. Bruun-Hanssen regner med klubben må tåle at nedgangen i antall solgte partoutkort fortsetter.

- Vi er forberedt på en nedgang i forhold til 2010, sier Branns daglige leder.

- Kan betale regninger uansett
Dersom nedgangen ved neste forfallsdato er markant, vil klubben slite ytterligere likviditetsmessig. Bruun-Hanssen beroliger dem som frykter Brann ikke klarer å betale regninger.

- Vi har en god dialog med banken i forhold til en kassekreditt vi har hos de. Dersom vi får problemer likviditetsmessig, så har vi en sikkerhet der, sier Bruun-Hanssen.

Tomme VIP-losjer
En stor del av Branns sponsoravtaler utløp etter denne sesongen. Foreløpig står blant annet en tredjedel av klubbens VIP-losjer uten navn på døren neste sesong.

- Det er vel 14-15 ledige av 36, men det er jo de første 20 det går fortest å selge. Jeg er trygg på at vi kommer i havn også her, sier markedssjef Jæger til TV 2 Sporten.

- Vi føler vi har en god plan i forhold til å komme i mål med dette, sier Bruun-Hanssen.

Sponsorbudsjett som i år
Av de utløpte sponsoravtalene er rundt 60 prosent fornyet til nå.

- Jeg er optimist på å få i land resten av avtalene. Foreløpig ser det ut til at vi skal klare å opprettholde nivået vi har hatt i år på sponsorinntekter. Mange av de største samarbeidspartnerne våre har også gått opp i størrelse på avtalene, sier Jæger.

Må likevel kutte
Allikevel jobber Brann som kjent for å redusere utgiftene med rundt 20 millioner kroner i budsjettet for neste år. I år er det kuttet rundt 30 millioner kroner fra året før.

- Situasjonen er under kontroll. Vi budsjetterer nøkternt med tanke på neste sesong. Der er vi veldig opptatt av å ha kontroll kostnadsmessig, sier Bruun-Hanssen.

Han har varslet at klubben kanskje må gå til oppsigelser for å komme i mål på kostnadssiden.

- Det er en prosess som pågår der vi samarbeider med de ansatte. Den ønsker vi ikke å kommentere før vi er kommet i mål med den prosessen, forteller han.