ipad_800460a (Foto: Paul Sakuma/AP)
ipad_800460a (Foto: Paul Sakuma/AP)

Derfor bør du ikke kjøpe iPad ennå

Endelig er iPad til salgs i Norge. Men ikke kjøp den ennå, mener ekspertene.

Fram til og med i dag har iPad bare vært tilgjengelig for nordmenn via parallellimport, og da til langt høyere priser enn de som ble lagt ut i dag.

Les også: Nå er iPad her

Prisen har sunket

I april i år anbefalte dataredaktør i Dinside.no, Bjørn Eirik Loftås, nordmenn med å vente med å kjøpe duppeditten, da prisen ville synke betraktelig.

Og han hadde rett. Les saken her.

Ludo var blant de første som kunne tilby iPad til nordmenn. Prisene de opererte med var mellom 7.490 og 9.490 kroner i april i år. Nå er den tilgjengelig i Norge fra 4.090 for den minste, til cirka 7.000 for den største.

Har du ennå ikke skaffet deg en iPad, og du klarer å vente litt til, anbefaler han deg nok en gang å vente.

Vent på 2-ern

Grunnen til at dataredaktøren mener du kan vente enda litt til, er at det viskes i korridorene at den nye, forbedrede utgaven, iPad 2, er rett rundt hjørnet.

– Det er ingen som vet helt ennå, det er kun spekulasjoner og folk som mener de har innsideinformasjon. Ryktene vil ha det til at den kommer på nyåret – ett år etter lanseringen av den første.

Det finnes ingen garantier for at den nye vil komme da, men har du allerede ventet i et år, kan det være verdt å vente litt til, mener Loftås.

– Om du ikke har bråhast, så kan det være smart å vente til etter jul, sier Loftås til TV 2 hjelper deg.

Les også: Hva mener eksperten om iPad?

Oppgraderinger

Loftås får støtte av Toralv Østvang, journalist og fagredaktør i Macworld. Han er vant med at folk spør om de bør vente på nye Apple produkter eller ikke.

– Jeg får det spørsmålet ofte, og vanligvis fraråder jeg å vente, men her gjør jeg et unntak: De som kan smøre seg med tålmodighet, bør gjøre det, sier Østvang til TV 2 hjelper deg.

– Jeg tror at andre generasjon iPad vil bli en god del bedre enn den første. Apple-produkter pleier å være sånn. Den første iPhonen var ikke så bra da den kom ut som det den andre utgaven var, poengterer han.

Han legger også til at Apple er kjent for å komme med oppgraderinger året etter første lansering.

– Det er typisk Apple å komme med oppfølgingsprodukter et år etter forrige lansering. iPad 1 ble offisielt lansert i januar i fjor, men var ikke tilgjengelig før i april, så det er rimelig god grunn til å tro at det kommer noe mellom januar og april.

Les også: iPad får hard konkurranse

Senest denne uken snakket Østvang med folk i Apple-systemet. De ville ikke svare på noen spørsmål om iPad.

– Apple går aldri ut med noe informasjon om produkter som ikke er lansert ennå, sier Østvang til TV 2 hjelper deg.

Ifølge Østvang og Loftås, så dreier ryktene seg om forbedringene seg om bedre skjermoppløsning, kamera, USB-tilgang og at iPad 2 vil bli fysisk mindre enn den opprinnelige som kom på det norske markedet i dag.

– Ryktene sier at forbedringene vil være i tråd med de oppgraderingene man så på iPhone4 – høyere skjermoppløsning, og med kamera til stillbilder og video, sier Østvang.

Trenger du vår hjelp? Tips TV 2 hjelper deg.

Følg oss på Facebook og Twitter