Leo Messi
Leo Messi

Stavrum og Eriksen mektig imponert: – En fotballoppvisning uten sidestykke

Men Bengt Eriksen er ikke sikker på at Barcelona vinner gullet i La Liga.

- Hvis dette er fortidens fotball da ønsker jeg ikke fremtiden velkommen.

En hel verden hyller Barcelonas totalfotball etter 5-0-seieren mot Real Madrid.

LES OGSÅ: - Et nivå jeg aldri tidligere har sett
LES OGSÅ: Hele verden jubler for Barcelona

Bengt Eriksen har lenge vært en stor beundrer av den katalanske storklubben. Nå er han – om mulig – en enda større fan av Guardiolas menn.

- Hvis du ikke så gårsdagens FC Barcelona-Real Madrid-kamp (El Clasico), har du bare én ting å gjøre: Skaff deg tilgang og se den, slår Bengt Eriksen fast i sin blogg på tv2sporten.no.

- En oppvisning uten sidestykke
Før han oppsummerer kampen slik:

- Barcas prestasjon var en fotballoppvisning uten sidestykke. Real Madrid, ledet av Jose Mourinho - som nesten aldri taper, og som aldri har tapt med mange mål - ble bestemt, men elegant henvist til lærlingens plass: «Se og lær» var den korte og uuttalte meldingen.

TV 2 Sportens fotballekspert er imidlertid ikke sikker på at Barcelona vinner gullet i La Liga – til tross for den imponerende forestillingen mot gullrival nummer én.

- Betyr det at Barca vinner ligaen? Nei - ikke nødvendigvis. Men akkurat i dag er det bare å si tiqui taca og takk. Tusen takk for i går, mener Eriksen.

Les Bengt Eriksens Barcelona-blogg og si din mening her

Bengt_Eriksen
Bengt_Eriksen

- Barcelona er ikke oppskrytt
Tidligere Molde og Skeid-trener Arild Stavrum blogger også om Barcelona. Han slår tilbake mot dem som har uttalt at årets Barcelona-utgave er oppskrytt.

- Det er fantastisk å legge seg ned i sofaen og se slik fotball.

- Det er fantastisk å legge seg ned i sofaen og se slik fotball. En kompis av meg, som brukte å være en litt treg midtstopper, pleier å si «jeg er glad jeg har lagt opp» når han ser Barcelona spille. Hans mareritt er å møte Villa i en løpsduell etter en gjennombruddspasning fra Messi. Selv savner jeg å spille fotball, men som gammel ving er det deilig å se andre skulle følge Daniel Alves på defensiven, skriver Stavrum i sin blogg på tv2sporten.no.

Stavrum fikk nesten en tåre i øyekroken da han så Barcelonas magiske spill mot Real Madrid.

- Den ekstreme ballbesittelsen er dessuten det vakreste som er levert på en fotballbane, men som kanskje er vanskelig å etterligne. Det hadde vært tøft å innført denne stilen i eksempelvis Tromsø neste år. I Barcelonas tilfelle har dette en indirekte innvirkning på kampene. Å spille mot lag som er mye bedre i ballbesittelse sliter deg ut, du har ikke kreftene til å angripe og du klarer til slutt ikke å dekke alle rom, beskriver han.

Arild Stavrum (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Arild Stavrum (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

- Den ekstreme ballbesittelsen er dessuten det vakreste som er levert på en fotballbane.

Nytt stikk til Drillo
Arild Stavrum har lenge vært en av landslagssjef Egil Drillo Olsens største kritikere. Norges landslagssjef har blant annet uttalt at «Barcelona spiller fortidens fotball».

Nå får Drillo kritikk av Stavrum – igjen.

- Og selv om jeg har fått mye kjeft de gangene jeg har kritisert Drillo må det være lov å stille spørsmålstegn ved hans uttalelse om at Barcelona spiller fortidens fotball. Hvis dette er fortidens fotball da ønsker jeg ikke fremtiden velkommen, slår Stavrum fast.

Les Arild Stavrums Barcelona og Mourinho-blogg og sin din mening her!