José Mourinho (Foto: ALBERT GEA/Reuters)
José Mourinho (Foto: ALBERT GEA/Reuters)

Mourinho: - Jeg er ikke ydmyket i det hele tatt

- Vi hadde aldri en sjanse, sier José Mourinho etter at Real fikk juling av Barca.

Ydmyket er et ord mange vil bruke etter at Real Madrid ble sendt hjem fra Camp Nou med 0-5-tap. Real Madrid-trener José Mourinho er imidlertid ikke en av dem.

Jeg er ikke ydmyket i det hele tatt

- Jeg er ikke ydmyket i det hele tatt. Dette er det største tapet jeg noensinne har gått på i ligaspill, sier Mourinho til Real Madrids nettsider.

- Vi hadde aldri en sjanse
Han medgir at Barcelona fullt og helt fortjente seieren i det som ble et overraskende ensidig El Clásico.

- Det er hardt å svelge fordi vi aldri hadde en sjanse til å vinne. Det var ikke et tap som gjør at du sitter igjen med en dårlig smak i munnen fordi vi ikke fortjente det, fordi dommeren gjorde det dårlig eller fordi ballen traff stolpen. Ett lag spilte så bra som det kunne, og det andre spilte dårlig. Det var en fortjent seier og et fortjent tap, sier Mourinho.

Les også: Derfor kan Barcelonas storseier avgjøre La Liga
Les også: Barcelona tangerte rekord da Real Madrid ble ydmyket

Han mener kontinuiteten i Barcelona-laget var viktig for at det ble hjemmeseier på Camp Nou.

- Barcelona er et ferdigstilt arbeid etter mange år sammen. Real Madrid er ikke et ferdig produkt, og trenger mye tid for å bli det. Dagens resultat er ikke forskjellen mellom de to lagene, det er en belønning til et lag som spilte bra og straffen til et lag som spilte dårlig. Resultatet er enkelt å forklare og enkelt å svelge, men jeg er selvfølgelig trist, for ingen liker å tape – spesielt ikke med så stor margin, sier Mourinho.

- Skulle ønske Valencia-kampen var i morgen
Nå håper han spillerne ikke lar seg påvirke mentalt.

Jeg skulle ønske Valencia-kampen var i morgen og ikke på lørdag

- Jeg håper dette ikke påvirker spillerne psykologisk. Jeg fortalte dem det. Mesterskapet endte ikke i dag, og hvem vet om vi vil returnere til dette stadionet igjen denne sesongen? I fjor tapte jeg her med Inter, og noen måneder senere returnerte vi og kvalifiserte oss til mesterligafinalen, mens de måtte sitte hjemme å se den på tv, sier Mourinho, og fortsetter:

- Vi må ha karakter. Jeg sier alltid til spillerne at de har en grunn til å gråte av glede etter å ha vunnet viktige kamper. Du kan ikke gråte etter å ha sluppet inn fire-fem mål. Du må være ivrig etter å returnere til arbeidet og vinne neste kamp. Jeg skulle ønske Valencia-kampen var i morgen og ikke på lørdag. Etter en så dårlig kamp må du gå rett tilbake i arbeid, spille og vinne, sier Real Madrid-treneren.

- Vi forventet ikke dette
Og Mourinhos menn innrømmer å ha blitt tatt på senga av Barcelona.

- Barcelona var bedre i alle fasetter, og vi må se tilbake på det for å forstå hvilke feil vi gjorde. De to tidlige målene gjorde det mye enklere for dem, og mye mer komplisert for oss, sier Xabi Alonso til Real Madrids nettsider.

Midtbanespilleren er imidlertid klar på at ingenting er avgjort i La Liga.

- Vi forventet ikke dette, men det er mye igjen av sesongen og ingenting er avsluttet. Vi er ikke fornøyd, men vi bør ikke trekke forhastede slutninger. Vi må bare se fremover, sier Alonso.

- Tittelen er ikke vunnet
Barcelonas tomålshelt David Villa er også klar på at det fremdeles er mye fotball som skal spilles.

Tittelen var ikke tapt før denne kampen, og den er heller ikke vunnet

- Nå er vi to poeng foran, og vi må fortsette å jobbe hardt. Vi er bare i november. Tittelen var ikke tapt før denne kampen, og den er heller ikke vunnet, poengterer Villa ifølge goal.com.

Men 5-0-knusinge av Real var han naturlig nok strålende fornøyd med.

- Det var veldig viktig å vinne. Vi gikk for seieren, og klarte det. Vi ønsket å ta ledelsen, hvordan kunne vi gjort det bedre? Vi kunne ikke bedt om mer, sier Villa.