Nicky Butt. (Foto: Vincent Yu/Ap)
Nicky Butt. (Foto: Vincent Yu/Ap)

Nicky Butt til Asia

Midtbaneveteranen søker nye utfordringer i Hongkong.

Den tidligere Manchester United og Newcastle-spilleren ble mandag presentert som South China-spiller foran et fulltallig pressekorps.

Butt innrømmer at han hadde mulighet til å fortsette fotballkarrieren i England, men at nye omgivelser i Asia fristet mer.

- Jeg satt hjemme og hadde tilbud fra både fra Premier League og lavere divisjoner, men jeg har spilt på det øverste nivået i 16 år og opplevd det meste. Dette er en ny utfordring, et nytt sted og en ny kultur, uttalte Butt som tidligere har vunnet blandt annet Champions League, FA-cupen og flere Premier League-titler med Manchester United.

35-åringen debuterer for sin nye klubb i ligakamp mot TSW Pegasus allerede tirsdag, men har anledning til å returnere hjem fra Asia om den nye tilværelsen ikke faller i smak.

- Fansen i Hongkong er henrykte over at Nicky Butt er her. Vi har store forventninger og håper han spiller en bra kamp for oss på tirsdag. Nicky er en stor stjerne og en god fotballspiller, og vi håper han kan hjelpe til å utvikle laget, og oppnå store ting, sa South China-styreformann, Steven Lo.

Nicky Butt fikk 269 kamper for Manchester United mellom 1992 og 2004, og representerte England ved 39 anledninger.