ETTERTRAKTET: Umaru Bangura. (Foto: Johannessen, Sara/SCANPIX)
ETTERTRAKTET: Umaru Bangura. (Foto: Johannessen, Sara/SCANPIX)

Umaru Bangura klar for FK Haugesund

- Dette er en stor signering for oss.

Med sjetteplass leverte FK Haugesund en glimrende sesong i 2010. Nå forsterker klubben spillerstallen ytterligere ved å hente ettertraktede Umaru Bangura på en treårskontrakt.

- Dette er en stor signering for oss. Vi har kikket på Bangura en god stund og er veldig fornøyde med å kunne presentere ham som vår nye tilvekst, sier sportsdirektør Asbjørn Helgeland til TV 2 Sporten.

Bangura kom til engelske Watford fra Mighty Blackpool i hjemlandet høsten 2005. Derfra gikk han på utlån til Hønefoss i 2006. I 2008 ble overgangen gjort permanent. FK Haugesund slipper å betale overgangssum for midtbanespilleren. Klubber som Brann og RBK skal også ha vært interessert i spilleren.

Rimelig investering

ØNSKET I BRANN: Umaru Bangura er på Branns ønskeliste. (Foto: Eeg, Jon/Scanpix)
ØNSKET I BRANN: Umaru Bangura er på Branns ønskeliste. (Foto: Eeg, Jon/Scanpix)

- Han er akkurat ferdig med sin kontrakt i Hønefoss. Dermed er overgangsbeløp utelukket. Bangura har fylt 23 år og derfor er heller ikke utdanningskompensasjon påkrevet, sier Helgeland.

Bangura startet 27 seriekamper for Hønefoss i 2010. Han laget to mål og hadde to målgivende. FK Haugesund har mest trolig skaffet seg en solid forsterkning for en rimelig penge.

- Vi har en klar lønnspolitikk i kubben vår. Selv om vi signerer en attraktiv Bosman-spiller betyr ikke det at vi går utover våre normale rammer, sier Asbjørn Helgeland.