Lerkendal (Foto: Odd Rune Wolden)
Lerkendal (Foto: Odd Rune Wolden)

Isproblemer på Lerkendal

Sprengkulde og is skaper trøbbel foran onsdagens europaligakamp i Trondheim

Lerkendal (TV 2 Sporten):

-Vi har aldri avlyst en kamp før, og jeg vil ikke være den første banemesteren som avlyser en kamp, sier Anders Øien, mens han skuer utover en snødekket og iskald Lerkendalmatte.

- Kan det skje?

-Alt kan jo skje, men jeg tror heller kulden eventuelt vil gjøre at spillerne ikke kan spille. Vi skal få til banen, sier Øien til TV 2 Sporten.

Se isbilder fra Lerkendal og intervjuer i videovinduet over

Anlegget frosset
Onsdagens kamp mot Bayer Leverkusen har gjort at Rosenborg bruker store ressurser på å holde banen spilleklar. Problemstillingen er ikke ny ettersom Rosenborg stort sett årlig deltar i Europa frem mot jul, men årets tidlige kulde er ekstrem.

- Jeg har jobbet her i 8-9 år og ikke opplevd liknende. Plastdukanlegget vi kjører over banen står pga is, rørene står og spinner inne i plastikken, så vi må samle 20-30 mann å puffe dem ut for hånd. Så kjører vi varmluft under dem i dag, og da skal vi få det bart til onsdag, lover banemester Øien.

UEFA har ingen kuldegrense
Mandag er det rundt 12-13 minusgrader i Trondheim, og varselet for onsdag gir ikke lovnader om mildvær.

- Så lenge banen er bra og ikke blir for hard så går det bra å spille i 10-12-14 minusgrader, men er det ned mot 20 begynner det å bli utfordrende for luftveiene, så det er jo en grense selvfølgelig, sier sportslig leder Erik Hoftun til TV 2 Sporten.

Nøyaktig hvor grensen går vites derimot ikke, men trolig er det dommer, klubb og delegater som vil måtte ta stilling til en eventuell utsettelse av kamp selve kampdagen.

- Vi har vært i kontakt med UEFA og de har heller ikke definert noen grenser, så kampen skal gå sier Hoftun.

RBK-Bayer Leverkusen ser du på TV 2 Zebra onsdag klokka 2105.