Ingvild Snildal (Foto: MAJA SUSLIN / SCANPIX/SCANPIX SPORT)
Ingvild Snildal (Foto: MAJA SUSLIN / SCANPIX/SCANPIX SPORT)

EM-sølv til Ingvild Snildal

Tilbake i verdenseliten i butterfly.

Ingvild Snildal tok søndag kveld sølv i kortbane-EM på 100 m butterfly. Med 57,46 var Asker-jenta den eneste i finalen utenom suverende Inge Dekker (56,51) under 58 sekunder. EM-sølvet er 22-åringens desidert sterkeste internasjonale prestasjon på distansen, og markerer Snildals gjeninntreden i verdenseliten i butterfly.

Svømte seg i form
Snildal startet kortbane-EM i Eindhoven med å stryke seg fra sine øvelser torsdag fordi hun ikke følte seg 100% frisk. Asker-svømmeren presterte bedre og bedre i mesterskapet, og topper fredagens 5. plass på 50 m butterfly med sølv på den dobbelte distansen avslutningsdagen.

God uten plast
Snildal fikk sitt internasjonale gjennombrudd på den korteste butterfly-øvelsen i 2009, med bronse i langbane-VM i Roma og kortbane-EM i Istanbul. Men i 2010 kom regelendringen som forbyr plastdraktene som ga svømmerne vesentlig mer oppdrift, og først nå matcher Snildal resultatene hun oppnådde i fjor.

I sommerens langbane-EM gikk det såpass trått for Snildal på butterfly at hun valgte å prioritere 50 m og 100 m rygg.

EM-sølvet er derfor både Snildals beste plassering i internasjonale mesterskap noensinne, og et "comeback" for henne som butterfly-svømmer.