Alstad (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
Alstad (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)

Hergeirsson: – Angrepsspillet er fortsatt for ujevnt

Håndballjentene slo Serbia, men har nok å rette på før EM.

Norge - Serbia 30-25

En førsteomgang preget av unøyaktighet og skuddbom, der de norske jentene likevel scoret 18 mål, endte med syvmålsledelse til pause.

Se reaksjoner i innslaget i videovinduet øverst

Et brukbart forsvar, og en opplagt Katrine Lunde Haraldsen holdt serberne til elleve mål før hvilen. Györ-målvakten bar ikke preg av sine kneproblemer, og hadde en redningsprosent på 50, noe som førte til gode kontringsmuligheter for Norge.

– Det var deilig, det. Det var en lettelse å kunne være på banen i dag, sier Lunde Haraldsen til TV 2 Sporten.

TV 2 PLAY: Se målvaktene etter kampen

Etter hvilen slet hjemmelaget tidvis voldsomt i fremoverspillet, som bar preg av mange tekniske feil og rufsete avslutninger. Spesielt bakspillerne må tåle å komme i skeptikernes søkelys, etter en kamp der Norge slet i det etablerte angrepsspillet.

– Vi er i EM-form, forsvars, målvakts og kontringsmessig. Ankomsten begynner å sitte veldig bra. Angrepsspillet er fortsatt for ujevnt, sier Thorir Hergeirsson.

TV 2 PLAY: Se intervju med Hergeirsson

Lørdagens målvaktshelt, Kari Aalvik Grimsbø, kom inn etter pause, leverte elleve redninger, og var en sterk bidragsyter til den norske triumfen.

For uten å overbevise, ble Norge reddet av godt målvakts- og forsvarsspill i 30-25-seieren mot Serbia.

TV 2 PLAY: Hammerseng scoret sitt 600. landslagsmål

– Jeg skulle vel ønske at det hadde blitt litt større tall, men jeg synes vi spiller én god omgang, og så er det litt ruskete i andre, sier kaptein Gro Hammerseng, som innrømmer at Norge ikke var gode nok fremover på banen.

– Jeg tror nok absolutt skuddutellingen kunne vært bedre.