Lindegaard (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)
Lindegaard (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)

Dette tjener Aalesund på Lindegaard-salget

Totalprisen for keeperen er 43 millioner kroner.

Etter en del om og men er Aalesunds danske målvakt Anders Lindegaard nå klar for en overgang til Manchester United.

Dette bekrefter klubbdirektør Henrik Hoff til TV 2 Sporten.

Lindegaard vil gå inn i en 3,5 år lang kontrakt fra januar.

Etter det TV 2 Sporten kjenner til er totalprisen for dansken 43 millioner kroner. Etter at investorer og Odense har fått sitt, sitter sunnmørsklubben igjen med pene 20 millioner kroner.

– En stor drøm
Hovedpersonen selv er lettet over at alt nå er på plass.

– Ah, det er deilig å endelig kunne snakke med journalister om det som har vært den dårligst bevarte hemmeligheten i verden, sier Anders Lindegaard når TV 2 Sporten tar kontakt.

– Det er fantastisk. Det er en stor drøm som går i oppfyllelse. Dette er en stor dag, og jeg er utrolig glad. Men jeg er samtidig bevisst på at dette bare er et skritt på veien, og jeg har mange målsettinger foran meg, sier Lindegaard om overgangen.

Tror på spill
Han har tro på at han vil få sjansen dersom han jobber godt.

– Dette blir stort. Dette er verdens største klubb. Men det er skarp konkurranse. Gjør jeg en bra jobb, så får jeg nok likevel sjansen.

Lindegaard har snakket med sin nye sjef, Alex Ferguson, men vil ikke si noe om hva de to snakket om.

– Hva som ble sagt vil jeg holde for meg selv. Det jeg kan si er at han er et veldig behagelig menneske, sier Lindegaard.

– Kommer alltid tilbake til Ålesund
Lindegaard skal møte i Manchester 14. desember. Før den tid skal han ha to uker ferie. Først skal han til Danmark for tradisjonell julefrokost med kompisene, før han skal innom Ålesund, som han virkelig har trykket til sitt bryst.

– Før jeg drar bortover skal jeg en tur til Ålesund og si på gjensyn til alle der. Og det blir et på gjensyn, og ikke adjø, for jeg kommer alltid til å reise tilbake til Aalesund. Det har blitt mitt andre hjem, sier Lindegaard.

Enige siden mandag
Klubbdirektør Henrik Hoff kan avsløre at overgangen i praksis har vært klar lenge.

– Vi og Manchester United har vært enige siden mandag, men nå har Anders gjennomført den medisinske testen og han skrev under lørdag. Vi ønsket ikke å si noe før alle signaturer var på plass, sier Hoff.

– Det å selge en spiller til Manchester United er en anerkjennelse av det arbeidet trenerteamet med keepertrener Frank Mathiesen i spissen har gjort, men også til hele klubben. Det er klart at dette er morsomt både for oss og Anders, sier Henrik Hoff.

Erstatteren står klar
Han beroliger de blant AaFK-fansen som måtte mene at Lindegaard blir umulig å erstatte.

– Vi mister en meget god keeper. Det er selvfølgelig ikke ønskelig, men trenerne har vært klare på at vi i Sten Grytebust har en keeper som er klar for å ta over for Anders, sier Hoff.