Kari Aalvik Grimsbø (Foto: Bertinussen, Rune Stoltz/Scanpix)
Kari Aalvik Grimsbø (Foto: Bertinussen, Rune Stoltz/Scanpix)
Kari Aalvik Grimsbø (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
Kari Aalvik Grimsbø (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
thorir_sumo
thorir_sumo

Håndballjentene løp over Island

Grimsbø stengte buret, da Norge kontret inn seier. Se kampreferat her.

Norge - Island 35-14

Se kampreferat i videovinduet øverst

Foruten Katrine Lunde Haraldsen, var det et toppet norsk lag som startet mot antatt svakere islendinger i første kamp i Møbelringen Cup.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson sa før kampen at Norge skulle gi «full gass», og det var tilnærmet det jentene hans gjorde. Etter litt over halvspilt omgang, ledet Norge 13-4.

– Jeg er veldig, veldig glad for at vi får en sånn god opplevelse, og at det er mange som får spille, sier kaptein Gro Hammerseng til TV 2 Sporten.

TV 2 PLAY: Gro Hammerseng og Tonje Larsen om kampen

Et stakkarslig Island ble så altfor mange nummer for små, spesielt i møtet med Kari Aalvik Grimsbø. Esbjerg-målvakten vartet opp med 65 i redningsprosent i den første omgangen, og gjorde at Lunde Haraldsen ikke var savnet i Tromsø.

LES OGSÅ: Målvaktshelten: – Av og til kan jeg jo bare stå og ta imot ballen

Fremover på banen var Heidi Løke toneangivende, med fem scoringer, for et norsk lag som kunne løpe over gjestene fra sagaøya.

Hergeirsson lot debutant Stine Bredal Oftedal få noen minutter på banen før pause. Ungjenta viste litt av sin spisskompetanse, da hun fikk sin første nettkjenning, etter en flott venstre-høyre-finte.

– Jeg var kjempenervøs, selvfølgelig. Men det var veldig gøy å få noen minutter, virkelig, sier Bredal Oftedal.

TV 2 PLAY: Se intervju med debutanten

Til pause var stillingen 19-7 til Norge.

Etter hvilen fortsatte det gode forsvarsspillet for vertene, noe som førte til flust av kontringsmuligheter. Ti minutter gikk det, før Island scoret – da ledet Norge 25-7.

Mot slutten slapp gjestene litt inn i kampen, til tross for at Ida Alstad leverte varene fremover på banen, og til slutt endte det med en solid 35-14-seier for de norske jentene.

Landslagssjefen var godt fornøyd med sitt lags innsats, og var glad for å få testet noen nye konstelasjoner. Blant dem, debutant Oftedal sammen med Nora Mørk.

TV 2 PLAY: Thorir skryter av ungjentene

– Det blir et veldig annerledes spill. Det gir oss en ny dimensjon i forhold til fart. De har et lavt tyngdepunkt, og kan være vanskelige å spille mot, så det er spennende. Men det er òg spennende å se dem sammen med de litt mer etablerte, så det er et potensiale der som blir spennende å se fremover, sier Hergeirsson.

Slik startet Norge: Kari Aalvik Grimsbø, Camilla Herrem, Tonje Larsen, Gro Hammerseng, Tonje Nøstvold, Linn-Kristin Riegelhuth, Heidi Løke.