Dag Otto Lauritzen (Foto: TV 2)
Dag Otto Lauritzen (Foto: TV 2)
Ida Njåtun. (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)
Ida Njåtun. (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)

Lauritzen: – Njåtun gjør smart i å bruke magnetbåndet

Dag Otto Lauritzen har tro på Power Balance.

Ungjenta Ida Njåtun (19) imponerte stort under verdenscupstevnet i Berlin forrige helg, da hun gikk inn til en sensasjonell andreplass på 1500-meteren i sitt første løp i A-puljen.

Til TV 2 Sporten forklarer Njåtun noe av grunnen til suksessen.

For før sesongen tok Asker-løperen i bruk et Power Balance-armbånd, som ifølge produsentene blant annet skal forbedre kroppens muskulatur og gi bedre balanse.

– Nå går jeg med det hele tiden. Jeg er redd for at det skal gå dårlig hvis jeg tar det av, sier Njåtun lattermildt, og viser til magnetarmbåndet hun har rundt høyrearmen.

– Smart av Ida
Hun er imidlertid ikke alene om å benytte armpynten.

Tidligere proffsyklist og nå sykkelekspert i TV 2, Dag Otto Lauritzen, har brukt båndet det siste halvåret.

– Jeg synes det er smart at Ida benytter Power Balance-båndet, hvis hun selv føler at det hjelper. Tester viser at balansen min er litt bedre med båndet på, forteller Lauritzen.

Njåtun har vanskelig for å tro at båndet har gjort henne til en bedre skøyteløper. Men ettersom prestasjonene har steget jevnt siden hun tok det i bruk, føler hun seg tryggere med båndet på armen.

– Jeg tror det først og fremst gir en psykisk effekt. Man får høre at båndet skal hjelpe, og så fort man får en positiv opplevelse med båndet på armen, føler man seg avhengig av det, sier Lauritzen.

– Og har man troen, er det enklere å lykkes, legger han til.

– Kan gi kortere restitusjon
TV 2-kollega og utholdenhetsekspert i Olympiatoppen, Johan Kaggestad, er enig i at armbåndet i første rekke gir en psykisk effekt. Samtidig viser han til at flere utøvere har benyttet lignende gjenstander med hell tidligere.

– Magnetbåndet kan gi bedre blodsirkulasjon, og dermed også kortere restitusjonstid. Men her snakker vi om marginale forskjeller, sier Kaggestad.

Ida Njåtun. (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)
Ida Njåtun. (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)