Sparta tok tilbake tabelltoppen

Mens Vålerenga tapte mot Storhamar.

Sparta Lørenskog

Sparta Sarpsborg vant 6-2 hjemme mot Manglerud Star og klatret til topps i GET-ligaen. Vålerenga tapte hatkampen mot Storhamar 1-2 og er to poeng bak sarpingene.

Vålerenga og Storhamar har vært bitre konkurrenter i en årrekke, og torsdag var 1470 tilskuere samlet i Jordal Amfi for årets tredje møte mellom lagene.

Etter en målløs første periode, begynte den andre bra for vertene fra Oslo. Tim Maxwell gjorde 1-0 på pasning fra Simen Viker Brekke etter 24.46.

Men knappe fire minutter seinere utlignet Pål Johnsen for Storhamar. Og to minutter før slutt satte Christian Larivée inn 2-1 og sikret seieren for bortelaget.

Etter to tap på rad, ble Sparta veltet ned fra tabelltoppen av Vålerenga i helgen. De fikk imidlertid en opptur mot Storhamar tirsdag, og da Manglerud Star gjestet Sarpsborg torsdag, gikk vertene for tre nye poeng.

Og det ble det også. Sarpsborg ledet 3-0 ved halvspilt tid, og til tross for to Manglerud-reduseringer, endte det 6-2 til Sparta. Dermed har de 50 poeng etter 21 runder, mens Vålerenga følger hakk i hæl med 48.