Schalke og Lyon klare for åttedelsfinale

Klaas-Jan Huntelaar scoret to ganger da Schalke sikret seg avansement i Mesterligaen med 3-0 over Lyon. Og siden Benfica tapte for Hapoel, er også det franske laget klart for sluttspill.

Lisandro (Foto: INA FASSBENDER/Reuters)

Schalke fikk en knallstart hjemme mot forrige sesongs semifinalist. Jefferson Farfán puttet det første etter 14 minutter, mens klubbnomaden Huntelaar doblet ledelsen seks minutter senere.

Lyon hadde lite å stille opp med onsdag, og i den andre omgangen senket begge lagene tempoet en del. Huntelaars 3-0-scoring ett minutt før slutt var det mest spennende som skjedde etter hvilen.

I den andre kampen i gruppe B tok Hapoel Tel Aviv imot Benfica. Portugiserne håpet å knappe inn på forspranget til Schalke og Lyon, men fikk tøff motstand i Israel.

Eran Zahavi satte standard sa han gjorde 1-0 for hjemmelaget midtveis i 1. omgang. Douglas Da Silva økte til 2-0 et kvarter før slutt, før Zahavi puttet sitt annet for dagen på overtid.

Etter onsdagens runde ligger Benfica tre poeng bak Lyon, men kan ikke ta igjen Lyon. Årsaken er at franskmennene er bedre enn Benfica i lagenes innbyrdes oppgjør. (©NTB)