solveig 2 (Foto: TV 2 hjelper deg)
solveig 2 (Foto: TV 2 hjelper deg)

Vi feiret sending nummer 500

Solveig: – På et tidspunkt ble vi truet med hagle, og noen har blitt kjeppjaget både her og der.

– Det er jo fantastisk morsomt å ha vært her så lenge, sier Solveig Barstad, programleder i TV 2 hjelper deg.

Kveldens sending er nummer 500 i rekken, Solveig har vært med på 317 av dem. I dag har det blitt feiret med kake og sang under innspillingen, i kveld blir det fem-retters middag på redaksjonen. Se videoen av sangen på vår Facebook-side.

Testet dopapir

Det har gått mange år, men det er enkelte saker Solveig husker bedre enn andre.

– En sak jeg husker godt er han som hadde puttet sparepengene inn hos Acta og tapte dem. Thorvald tapte 651.000 kroner på aksjefond. Vi hjalp ham slik at han fikk dem tilbake. Jeg synes historien er et godt eksempel på hva vi kan klare å få til, sier Solveig.

Det er noen tester som har satt seg ekstra godt i minnet også.

– Vi har drevet med disse testene lenge, men det er ikke alltid like enkelt å huske på hva man må ta hensyn til. Før jeg begynte testet redaksjonen dopapir. Det de ikke hadde tatt høyde for er at det finnes to typer dorullbrukere. Det er finnes de som krønsjer, og de finnes de som bretter, og teknikken får utslag på forbruket. Denne testen hadde sammenheng med hvor mye nytte man fikk av papiret, og det ble en ganske morsom historie, sier Solveig.

Hun minnes også mange dramatiske situasjoner.

– På et tidspunkt ble vi truet med hagle, og noen har blitt kjeppjaget både her og der. I tilegg har noen blitt slått ned, sier Solveig.

IMG_0876 (Foto: TV 2 hjelper deg)
IMG_0876 (Foto: TV 2 hjelper deg)
Hjulpet flere tusen

Siden TV 2 hjelper deg startet opp er det mye som har skjedd.

– Folk klager ikke på de samme tingene lenger. Det er for eksempel ikke lenger noen som klager på dårlige VHS-kassetter. Endringene har skjedd i takt med den teknologiske utviklingen har det endret seg, sier Solveig.

Hus og bil er og blir en gjenganger på klagefronten uansett hvor mye teknologien utvikler seg.

– Det har nok sammenheng med at det er store utgifter for folk, sier Solveig.

– Det er hyggelig å jobbe i et program som kan hjelpe folk. Flere tusen mennesker har fått hjelp, og det er veldig morsomt.

Les også: Oi, har Solveig tatt tatovering?

Aldri vært syk

Solveig startet i TV 2 hjelper deg i januar 2000, og har aldri hatt vikar.

– Jeg har hatt 317 av de 500 sendingene, og jeg har ikke vært syk en eneste gang. Jeg har vel vært på lufta med forkjølelse og feber, men har ikke vært bort en eneste gang. Bank i bordet. Det lave sykefraværet må henge sammen med et usedvanlig godt arbeidsmiljø, avslutter Solveig.

Trenger du vår hjelp? Tips TV 2 hjelper deg.

Følg oss på Facebook og Twitter