Xabi Alonso (Foto: BAS CZERWINSKI/Ap)
Xabi Alonso (Foto: BAS CZERWINSKI/Ap)
Skjermdump / AS.com (Foto: Skjermdump / AS.com/)
Skjermdump / AS.com (Foto: Skjermdump / AS.com/)

– Mourinho beordret spillerne til å pådra seg rødt

Spanske sportsaviser antyder at José Mourinho «bestilte» Xabi Alonsos og Sergio Ramos' røde kort.

Ajax - Real Madrid: 0-4

Real Madrids maktdemonstrasjon mot Ajax i nest siste gruppespillkamp i Champions League ble overskygget av Xabi Alonsos og Sergio Ramos' hodeløse utvisninger i sluttminuttene.

Begge stjernene pådro seg amatørmessige kort ved å sparke bort ballen og drøye tiden.

At to så meritterte spillere mister hodet på en slik måte har fått i gang spekulasjoner om at det hele var regissert fra trenerbenken, slik at Alonso og Ramos skulle slippe og ta med seg sine gule kort inn i sluttspillet.

«Bildebevis» mot Mourinho
De Madrid-baserte sportsavisene Marca og AS publiserte sent tirsdag kveld det de hevder er bildebevis for at trener José Mourinho beordret spillerne sine til å pådra seg rødt kort.

Bildene viser at Mourinho med hånden foran munnen diskuterte noe med Aitor Karanka på benken. Deretter slo han av en diskret prat med reservekeeper Jerzy Dudek. Dudek satte i gang oppvarming langs sidelinjen og oppsøkte så Iker Casillas og hvisket ham noe i øret.

Casillas tok så kontakt med Sergio Ramos og formidlet Mourinhos budskap. Ramos så lettere sjokkert ut.

mourinhodudek
mourinhodudek

Se bildeserie av Mourinhos «hviskelek» hos den spanske sportsavisen AS.com.

Mourinho forsvarer kortene
Mourinho nektet etter kampen for at kortene var planlagt, men portugiseren virket ikke veldig skuffet over utvisningene.

– Jeg likte kortene. De to siste var et resultat av at vi ønsket å spare tid, blir Mourinho sitert på av Marca.

Han var imidlertid ikke helt fornøyd med dommerens vurdering.

– Dette var ikke en kamp for så mange kort. Dommeren delte ut kort veldig lett, sier han.

Jose Mourinho (Foto: UNITED PHOTOS/Reuters)
Jose Mourinho (Foto: UNITED PHOTOS/Reuters)

Sergio Ramos benektet etter kampen at han og Alonso pådro seg rødt kort med vilje.

– Vi var ikke ute etter kortene. Når man ser på hva stillingen var kunne dommeren godt ha spart dem, men han viste meg ut og sånn er det, sier Ramos ifølge Daily Mail.

Spørsmålet kanskje om Mourinhos originale budskap nådde frem, eller om Real Madrid-spillerne må øve mer på «hviskeleken» til neste kamp, som er El Clásico kommende mandag.

Tjener på utvisning
I UEFAs regelverk for Champions Legague fremgår det at en spiller er suspendert i én kamp dersom spilleren får tre gule kort i tre ulike kamper. Deretter må spilleren stå over annen hvert gule (etter kort nr. 5, 7 og 9, osv.). Det heter også at spillerne tar med seg de gule kortene fra gruppespillet inn i mellomspillet.

Både Ramos og Alonso hadde stod med ett gult kort før Ajax-kampen og ville dermed ha måttet sone karantene dersom de hadde pådratt seg ett gult kort til i en annen kamp.

For eksempel ville de ha måttet stått over første kamp i sluttspillet med ett nytt gult i Auxerre-kampen.

Det er trolig grunnen til at Mourinho valgte å gjøre som han gjorde. Med rødt kort etter to gule må spillerne stå over den betydningsløse kampen mot Auxerre i siste runde i gruppespillet.

Samtidig tar de ikke med seg gult videre fra gårsdagens kamp, ettersom det i stedet blir regnet som rødt. Dermed har begge spillerne fortsatt to gule kort å gå på før de må sone en ny karantene.

PS: Også Cristiano Ronaldo pådro seg sitt andre gule kort i gruppespillet i gårsdagens kamp. Ronaldo fullførte imidlertid kampen og vil pådra seg karantene med ytterligere ett gult i turneringen.