Randi Gustad. (Foto: TV 2/)
Randi Gustad. (Foto: TV 2/)

Randi Gustad: – Pussig strategi av Thorir

TV 2s håndballekspert mener det kan være uheldig for landslaget å stenge for pressen.

Landslaget stenger treningene for pressen før Møbelringen Cup 26.-28. november.

– Jeg vet ikke helt om jeg er med på det. Om dette er det riktige, vil gjenstå å se, men jeg er skeptisk til for stor forandring foran dette mesterskapet siden det normale har vist seg å fungere, sier TV 2s håndballekspert, Randi Gustad.

Billettsalget før håndball-EM på hjemmebane på Lillehammer har også vært sviktende. Fortsatt er bare rundt halvparten av billettene solgt. Gustad mener en bred pressedekning kan være med på å generere flere solgte billetter, og at dét en annen grunn til å holde dørene åpen for pressen.

Thorir Hergeirsson (Foto: Bagger, Henning/SCANPIX)
Thorir Hergeirsson (Foto: Bagger, Henning/SCANPIX)

– Det kan være uheldig å stenge for pressen nå som Håndballforbundet trenger å selge billetter. De bør være mer synlige for å øke billettsalget, og Møbelringen cup er en måte for pressen å møte spillerne på, sier hun.

– Tror du det kommer etter ønske fra spillerne selv?

– Nei det tror jeg ikke. Troppen består av mange jenter som har vært med i mange mesterskap, og som er vant til å ha pressen rundt seg over alt. Det kan jo være at man har ønsket å skjerme de få spillere som får aller mest henvendelser, men det er jo også mange jenter som ikke opplever pressen. Dette er uvanlig i forhold til den strategien Thorir Hergeirsson holdt da han var i team med Marit Breivik. Jeg synes det er litt pussig, sier Gustad.