COLOURBOX1214998 (Foto: Colourbox.com/Montasje)
COLOURBOX1214998 (Foto: Colourbox.com/Montasje)

Oppdatert - her finner du flere hundre testvinnere

Sliter du med julegavene? Ikke fortvil.

Julen nærmer seg med stormskritt og med bare 23 dager igjen til julaften kan det være lurt å komme i gang med innkjøpet av årets julegaver. Har du ingen gode idéer, eller er usikker på hvilket produkt som er best å velge?

Det siste året har TV 2 hjelper deg testet mange forskjellige produkter, blant annet 3D-tv-er, vintersko for barn, internettradioer og oppvaskmaskiner. Er du usikker på hva dine kjære skal få til jul? Sjekk ut Testbasen for råd og veiledning.

I Testbasen kan du enkelt sammenlikne forskjellige produkter, sjekke testvinnerne og lese omtaler av produktene.

Mor, far eller lillebror

Julegaver er en utfordring de fleste står ovenfor hvert år. Det finnes de som kjøper alle julegavene i slutten av juni, det finnes de som kjøper julegavene i løpet av desember, og det finnes de som hiver seg rundt og kjøper alle julegaver lille julaften.

Vi har funnet frem testvinnere i alle kategorier fra vår testbase og lagt dem inn i to kategorier «julegaver til minstemann» og «julegaver til mor og far», i tilegg til våre testvinnere har vi lagt inn noen av Klikk.no og DinSide.nos testvinnere.

philips (Foto: Philips)
philips (Foto: Philips)
Trenger du en gave til minstemann? Trykk her.

Sliter du med å finne gave til mor eller far, venninne eller bror? Trykk her.

Tredobbel omsetning

De mest populære julegavene er musikk, spill, video, bøker og gull og sølv, ifølge Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon.

– Dette er bransjer som har tre ganger så stor omsetning i juletiden enn det de har resten av året, sier administrerende direktør i HSH, Vibeke Hammer Madsen til TV 2 hjelper deg.

Julehandelen varier heller ikke så mye fra år til år.

– Julehandel, det er tradisjoner. I år så regner vi med en cirka 5 prosent vekst og vi ser at vi kommer til å legge igjen cirka 10.000 kroner per person, men det avhenger litt av hvor du bor, sier Madsen.


Det nyeste under juletreet

Blant de mest spennende av årets tester er testen av 3D-TV-er. 3D-TV-ene er på full fart innover de norske landegrensene, og er kanskje allerede på manges ønskelister. Teknofil har testet toppmodellene til de mest kjente produsentene. Skjermene koster mellom 19.000 og 35.000 kroner, og er fra 46 til 50 tommer.

Teknofil så nærmere på bildekvaliteten, herunder sortnivå, farger, skarpheten og hvor jevn skjermen er når det er mye bevegelse i bildet, både i 3D og 2D. Lydkvaliteten og brukervennligheten var også to viktige faktorer. I tilegg var det viktig at 3D-brillene var gode.

Trykk her for å lese om testvinneren og de andre testede TV-ene. Hvis du ikke skal ha 3D-TV kan du finne ut hvilken flatskjerm som er best i høst hvis du trykker her.

Klassiker-gave

En klassiker under juletreet er definitivt mobilen. I samarbeid med Amobil.no har vi testet kameratelefoner. «Fargene til iPhone 4 er helt på jordet», ifølge vår ekspert. I denne testen ble Nokia N8 testvinner. Les mer om testen, de andre telefonene, prisene og omtalene.

– For å anbefale en telefon for de som vil ha et godt kamera, bør også telefonen være god på andre områder. Mobiler skal være gode å ringe med, sende tekstmelding med, surfe på nettet med og så videre. Telefonens funksjoner utover kamerafunksjonen er vurdert etter design, brukervennlighet, maskinvare, teknologi, multimediafunksjoner og pris, sier Einar Eriksen, fagredaktør i i Amobil til TV 2 hjelper deg.

Nokias
  salg av smarttelefoner skuffer. (Foto: TV 2 hjelper deg)
Nokias salg av smarttelefoner skuffer. (Foto: TV 2 hjelper deg)
Les også: Fjorårets store julegaveguide

Julen er tiden da de fleste tar bilder av hverandre og da kan kanskje et kompakt- eller speilreflekskamera være den perfekte julegaven. Noe av det hotteste nå ifølge sjefredaktør Lasse Svendsen i Lyd og Bilde er Panasonic SDT700 HD-videokamera til cirka 8000 kroner.

kamera_dinside (Foto: Pål Joakim
  Olsen)
kamera_dinside (Foto: Pål Joakim Olsen)
Også speilreflekskameraer er en populær julegave. I samarbeid med DinSide.no har vi testet fem speilreflekskameraer i det lavere prissjiktet. Prisen på kameraene vi har testet ligger på 3.600 til 5.000 kroner. Det beste kameraet er fra Pentax og det dårligste er fra Sony. Sjekk ut testen før du drar ut å handler. Les om testen her.

kamera_lydogbilde (Foto: Lyd &Bilde)
kamera_lydogbilde (Foto: Lyd &Bilde)
Vil du legge litt mer i et kamera, så anbefaler Lyd & Bilde speilreflekskameraet Nikon D 7000. Et kamera som henter funksjoner fra det dyrere D300s, men med enda høyere oppløsning og full HD-video. Les mer om kameraet hos Lyd & Bilde.

Kjenner du en som har en iPod eller iPhone, men mangler et musikkanlegg? Da er dette en utmerket julegave, mener Lyd & Bilde som roser Philips Fidelio DS9000 opp i skyene. Det er ikke den billigste iPod-høyttaleren der ute,
ipod_anlegg (Foto: Lyd&Bilde)
ipod_anlegg (Foto: Lyd&Bilde)
men helt klart en av de beste, mener ekspertene. Les mer på hjemmesidene til Lyd & Bilde.

Minner for livet

En annen populær julegave i år kan bli digitale fotorammer, som faktisk ble uoffisielt kåret til årets julegave for tre år siden.

Bruker du digitalkameraet eller mobilen til å filme små videosnutter barna? Nå kan du la snuttene stå og rulle og gå i stuen, slik at du får vist frem de søte små.

Du kan til og med sende videoen direkte til bestemor. Flere av rammene har nemlig muligheter for nettverksoppkobling, slik at man kan laste bildene dirkete inn på rammen fra internett. En av de testede rammene kan også kobles opp mot Facebook slik at du både kan se egne og venners bilder. Testvinner ble Samsung 800W. Les testen her.

Bøker er en av favorittene under juletreet, men også her kan det være vanskelig å bestemme seg. På Norges største bokhandel på Norli i Universitetsgata i Oslo fikk vi følgende anbefalinger fra avdelingslederen for skjønnlitteratur og barnebøker Ola Jostein Jørgensen.

– Til barn: Doktor Proktors prompepulver, Jo Nesbø 285 kroner

– Til kokken: Den store kakeboka, Sverre Sætre 399 kroner

– Til den språkinteresserte: Nostalgisk ordbok, Petter Schjerven 399 kroner

– Romananbefaling: Innsirkling 2, Carl Frode Tiller 379 kroner

Dynejakke til den frosne
fjellraven
  (Foto: TV 2 hjelper deg)
fjellraven (Foto: TV 2 hjelper deg)

Gradene kryper stadig nedover. Vi har testet hvilken dynejakke som holder varmen best. Kanskje en fin gave til et frossent familiemedlem, eller en frysepinn av en kjærest? I denne testen var det Fjellreven som gjorde det best, men flere andre jakker gjør det også bra. Overraskende nok var det Bergans som gjorde det dårligst i denne testen. Les hele testen her.

Trenger du vår hjelp? Tips TV 2 hjelper deg.

Følg oss på Facebook og Twitter