Petter Northug (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Petter Northug (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

Northug er friskmeldt

Landslagstreneren tror Petter Northug er tilbake innen kort tid.

Petter Northugs dårlige form har vært et mysterium for Langrenns-Norge, og det har vært spekulert om han kan være overtrent eller har pådratt seg et virus.

Som TV 2 Sporten meldte tirsdag ettermiddag bekrefter nå landslagsledelsen at Northug er friskmeldt for sykdom. Dermed kan han være tilbake i form tidligere enn først fryktet.

Trønderen selv ønsker å bruke god tid på å finne tilbake til vinnerformen.

– Jeg kommer til å bruke tid på å komme tilbake for fullt. Det er VM i Holmenkollen som tross alt er det store målet i vinter, sier Northug, i en pressemelding.

Landslagstrener Morten Aa Djupvik, tror langrennsirkusets største stjerne er tilbake i sporet om ikke lenge.

– Status på Petter akkurat nå, er at han hadde en grei treningsøkt i går. I dag har han hatt en tilnærmet normal treningsdag, så nå tar det ikke veldig lang tid før han er tilbake igjen, slik som vi vet at han kan være, sier Djupvik, til TV 2 Sporten.

Negative blodprøver
Landslagstreneren avkrefter også at alvorlig sykdom er årsaken til 24-åringens formsvikt.

– Det vi har tatt av blodprøver, viser at det ikke er funn av virus, eller andre ting. Men vi tror at det har vært mye trening, kombinert med en liten forkjølelse som var på gang på Beitostølen. For en som trener så mye, skal det ikke mye til før man blir satt ut en liten periode, sier Djupvik.

Les også: Northugs treningskamerat: – Han kommer tilbake
Les også: Elofsson tror Northug kommer raskt tilbake

Petter vil til Kuusamo
Til tross for at nasjonens største langrennsstjerne er på god vei tilbake, er det bestemt at Northug ikke går helgens renn i Kuusamo.

– Han skal ikke gå i Kuusamo til helgen, og da er det å starte i enten Düsseldorf eller i Davos. Petter var veldig lysten på å reise til Kuusamo, og det at han har lyst til å konkurrere igjen, ser jeg på som et veldig godt tegn. Så det var jeg veldig glad for, men jeg var veldig klar på at fornuften tilsier at det er smart å være hjemme, og komme igang med rolig trening før du begynner å konkurrere, sier treneren.

Les også: Djupvik: – Tror ikke Petter er overtrent
Les også: Pappa Northug: – Petter i godt humør