hilde (Foto: Glenn Svendsen , © la)
hilde (Foto: Glenn Svendsen , © la)

Charter-Hilde hetset til taushet

«Jeg har aldri i mitt liv mottatt hatbrev, men i dag har jeg fått 83 stykker.»

Jeg blir skjelt ut som om jeg har gjort noe virkelig ondskapsfullt Forrige uke raste Hilde Skovdahl mot Einar Gelius og hans bok «Sex i bibelen».

«Jeg er så skuffa over Einar, hvordan kan man som prest (som man ser opp til, har tro til, og som er vår veileder innen kristendommen) gå ut til folket og nå gjøre Bibelen til en sexbok etter hans tanker og tolkninger? Finnes ikke ordet RESPEKT lengre? Jeg blir så sint!,» var noe av det hun skrev på bloggen sin ifølge Her og Nå.

Fikk 83 hatbrev

Like etter begynte hatmeldingene å komme.

«Jeg har aldri i mitt liv mottatt hatbrev, men i dag har jeg fått 83 stykker. Der jeg blir skjelt ut etter noter, på grunn av min blogg om Gelius. Jeg er redd! Får direkte angst. De kaller meg for navn, sier at jeg skal ha respekt for mennesker. Må vel da ha full respekt for Hitler, Fritzl og Saddam Hussein. Jeg blir skjelt ut som om jeg har gjort noe virkelig ondskapsfullt,» skrev hun.

Til Her og Nå forteller Hilde at hun står for det hun har skrevet.

– Jeg har ikke sovet noe i natt. Dette har vært veldig ubehagelig, men jeg står for det jeg har skrevet. Det er likevel veldig rart å se reaksjonene, sier hun.

Hetsen fikk Hilde til å legge ned bloggen sin.

– Jeg turte ikke mer på grunn av all hetsen. Jeg visste ikke at det var så mye negativitet rundt omkring. Har jeg lært en ting i livet, er det at jeg skal holde meg unna negative mennesker, sier hun.

Truet på livet

I oktober kunne Gelius fortelle «God kveld Norge» at han har blitt truet på livet av anonyme mennesker etter at han ga ut boka.

Les mer:– Jeg er blitt drapstruet

– Jeg er overrasket over det nesten hatske greiene de kan finne på å si og skrive. Det overrasker meg fordi jeg ikke har gjort de som skriver disse meldingene noe galt. Jeg skjønner ikke at de lar seg så innmari provosere av dette, sa han.

– Hva er den mest hatske meldingen du har fått?

– Det egner seg ikke på trykk. Men det som forunder meg er at enkelt mennesker setter seg i en dommerrolle. Det å dømme andre mennesker skal man være forsiktig med, fortalte kjendispresten.