Carlo Ancelotti (Foto: IAN KINGTON/Afp)
Carlo Ancelotti (Foto: IAN KINGTON/Afp)
Premier League

Ancelotti slår tilbake: – Jeg forlater ikke Chelsea

Carlo Ancelotti avviser at han går med planer om å trekke seg som manager i Chelsea.

Flere engelske aviser skriver mandag at Ancelotti vurderer å trekke seg som manager i Chelsea på grunn av sparkingen av assistenttrener Ray Wilkins og Roman Abramovitsj’ stadige innblanding i den sportslige satsningen.

LES OGSÅ: Ancelotti vurderer å forlate Chelsea

Ancelotti, som tok over som hovedtrener i Chelsea i juni 2009, har fått med seg skriveriene.

- Jeg ringte ikke LMA. De ringte meg lørdag kveld da jeg var hjemme og slappet av, bare for å finne ut hva som var i ferd med å skje.

– Jeg blir
Men på en pressekonferanse avviser 51-åringen bestemt at han går med planer om å trekke seg.

– Disse ryktene stemmer ikke. Jeg har ikke anelse hvor de kommer fra, sier Ancelotti på Chelseas pressekonferanse i forkant av Mesterliga-oppgjøret mot MSK Zilina.

Ancelotti bekrefter imidlertid at han vært i kontrakt med trenerforeningen i England (League Managers' Association) om situasjonen sin i Chelsea.

Men han hevder at det var LMA som tok kontakt med ham først.

– Jeg ringte ikke LMA. De ringte meg lørdag kveld da jeg var hjemme og slappet av, bare for å finne ut hva som var i ferd med å skje, forteller italieneren.

Carlo Ancelotti (Foto: Tim Hales/AP)
Carlo Ancelotti (Foto: Tim Hales/AP)

– Min stilling er klar
Ancelottis kontrakt med Chelsea går ut i 2012 - og han har fremdeles ikke diskutert en forlengelse.

– Det finnes ingen grunn til å snakke om min stilling. Den er veldig klar. Jeg er hovedtreneren, sier han.

Ancelotti nektet samtidig for at sparkingen til assistanttrener Ray Wilkins er årsaken til at Chelsea har tapt tre av sine fire siste kamper. Men han ville ikke røpe noe mer om omstendighetene rundt Wilkins' overraskende exit på Stamford Bridge.

– Jeg har kontrakt med denne klubben frem til 2012. Jeg har sagt mange ganger at jeg vil bli værende her, sier Ancelotti, og legger til:

– Jeg elsker spillerne mine
– Ikke bare elsker jeg denne klubben, jeg elsker også spillerne mine. Jeg har stor tro på disse spillerne og på den troppen vi har. Det finnes ingen grunn til at jeg skulle skifte mening, mener han.

Ancelotti innrømmer imidlertid at han føler presset som Chelsea-boss.

– Når resultatene ikke går lagets vei, vil det alltid være press på treneren. Selvsagt er jeg under press, fordi i Chelsea forventes det at klubben skal vinne hver kamp. Jeg er fokusert på å gjøre en så god jobb som mulig for klubben og mitt lag. Målet mitt er å løfte laget for øyeblikket, konstaterer han.