Hønefoss trener Reidar Vågnes (t.h.), Frode Lafton og keeper Thomas Solvoll (t.v.) var ikke fornøyde. (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)
Hønefoss trener Reidar Vågnes (t.h.), Frode Lafton og keeper Thomas Solvoll (t.v.) var ikke fornøyde. (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)

Hønefoss-treneren tar selvkritikk etter kvalikfiaskoen

– I ettertid må jeg innrømme at det kanskje var feil å ikke toppe fra start, sier Reidar Vågnes.

Hønefoss leverte en av sesongens svakeste kamper i den første av to livsviktige kvalifiseringskamper mot Fredrikstad.

Ringerike-klubben ble fullstendig overkjørt av adeccoligalaget de første 20 minuttene og tapte til slutt 1-4 på sin egen hjemmebane.

Dermed må HBK vinne 4-0 i returoppgjøret på torsdag for å unngå å måtte bytte divisjon med FFK.

Hønefoss-fansen har rast mot trenerne Reidar Vågnes og Tom Gulbransen etter fadesen.

I debattforumet i lokalavisen Ringerikes Blad får trenerne kraftig refs, særlig er fansen misfornøyde med laguttaket som ble valgt til den viktige kampen.

Hovedpunktene i kritikken går på at tomålshelten fra Ranheim-kampen Madiou Konate ble vraket fra startoppstillingen sammen med nøkkelspillerne Davy Claude Angan og Aleksander Dmitrijev.

Les mer: Konate tror han ble benket på grunn av avisoppslag

Hovedtrener Reidar Vågnes tar selvkritikk, og innrømmer overfor Ringerikes Blad at han angrer på laguttaket.

– Jeg gjentar at vi trodde de vi sendte på banen var de beste å starte med. Så var planen å sette innpå blant andre Angan og Konate etter hvert. Dmitrijevs benking har med å gjøre at han følte seg fysisk sliten etter å ha spilt landskamp midt i uken for Estland, og ba om å begynne på benken. I ettertid må jeg innrømme at det kanskje var feil å ikke toppe fra start. Og det ble ekstra vrient da de kom foran med tre. Det er det liten tvil om, sier Vågnes til lokalavisen.

Vågnes varslet tidligere i høst at han gir seg i Hønefoss etter sesongen.