Jose Mourinho (Foto: GIUSEPPE CACACE/Afp)
Jose Mourinho (Foto: GIUSEPPE CACACE/Afp)
Jose Mourinho (Foto: Alvaro Barrientos/Ap)
Jose Mourinho (Foto: Alvaro Barrientos/Ap)

Mourinho om årene i Chelsea: - Det var den beste tiden i min karriere

José Mourinho var en stolt mann, etter å ha blitt innlemmet i Premier Leagues Hall of Fame.

José Mourinho ble søndag offisielt innlemmet i den engelske trenerforeningens (League Managers Association) Hall of Fame, på en gallamiddag på Park Lane Hilton i London.

Den kontroversielle portugiseren var svært stolt over prisen, og kaller de tre årene han hadde i Chelsea mellom 2004-2007 for «de beste i karrieren».

Se video med Mourinho øverst

– Jeg er veldig stolt, fordi jeg er ikke-britisk, og jeg var bare litt over tre år i Barclays Premier League, noe som ikke er lang tid til å skape historie, sa Mourinho, i et ekslusivt intervju i forbindelse med middagen.

– Elsker fortsatt England
– Tiden jeg var der, er det beste i karrieren min så langt, og det til tross for at jeg har vunnet Champions League i Portugal og Italia. I kveld er spesiell for meg, fordi jeg får møte mennesker som jeg liker veldig godt, og som jeg respekterer. Jeg har fortsatt et hjem her, og jeg og min familie er fortsatt forelsket i dette landet. Det vil vi alltid være. Så å være her, er nesten som å være hjemme igjen, fortsatte Mourinho.

Selv om «The Special One» for øyeblikket har den kanskje mest prestisjefylte jobben i internasjonal fotball, som trener for Real Madrid, innrømmer portugiseren at han savner Premier League.

– Atmosfæren, intensiteten og følelsene i England, er noe som ikke kan sammenlignes med noen andre land, og for en som virkelig elsker fotball, som jeg gjør, er det et et perfekt sted å være.

– Lærte mye av Bobby Robson
Andre managere som er blitt utnevt till Hall of Fame er blant andre Sir Alex Ferguson, Sir Matt Busby, Bob Paisley, Arsene Wenger og Sir Bobby Robson.

Se hele listen med Hall of Fame-managere her.

Real Madrid-sjefen fikk anledning til å arbeide tett sammen med sistnevnte, da Robson var trener i Barcelona mellom 1996 og 1998. Mourinho takker legenden, som gikk bort i fjor sommer, for alt han lærte av ham.

– Jeg var en heldig mann fordi jeg har hatt noen viktige opplevelser i karrieren min, og en av de opplevelsene var å få jobbe med ham. Ikke bare fordi han er en stor manager, men fordi han er en flott person. Jeg tror alle som har fått muligheten til å møte ham, og være sammen med ham for en periode - i mitt tilfelle noen år - har følt seg privilegerte.

Vil holde på like lenge som Ferguson
Mourinho er, etter eget utsagn, en god venn av Manchester Uniteds managerlegende Sir Alex Ferguson.

69-åringen uttalte nylig at han ikke har noen planer om å gi seg med det første, til tross for at han for lengst har passert vanlig pensjonsalder.

Mourinho har tidligere antydet at han ikke vil holde på som manager i så mange flere år, men nå innrømmer 47-åringen at han drømmer om å kunne holde det gående like lenge som Ferguson.

– Jeg lo da jeg hørte ham si det, fordi jeg ikke var overrasket. Jeg håper han fortsetter i mange flere år, så jeg får muligheten til å møte ham noen flere ganger. Jeg ser for meg at jeg fortsatt vil være aktiv innenfor fotballen, med de samme ambisjonene og drømmene etter passerte 50 og 60 år. Så jeg forstår hvorfor han vil fortsette. Det var på samme måte med Bobby Robson. Jeg ser for meg at jeg fortsetter i mange år ennå.

Ulike britiske medier har tidligere spekulert i at nettopp Mourinho vil ta over som United-manager, den dagen Ferguson velger å gi seg.

Les også: - Mourinho får United-klausul i kontrakten
Les også: - Verdens beste klubb venter på meg