SKUTT: Her blir Imran Saber (32) fraktet bort i ambulanse etter å ha blitt skutt på Jordal i Oslo.  (Foto: Benjamin Bakken)
SKUTT: Her blir Imran Saber (32) fraktet bort i ambulanse etter å ha blitt skutt på Jordal i Oslo. (Foto: Benjamin Bakken)

Mann skutt på Jordal i Oslo: – Nå blir det krig

Venner av Jordal-offeret spår full mobilisering for å finne ut hvem som forsøkte å likividere 32-åringen som en politikilde bekrefter er David Toskas høyre hånd Imran Saber.

En mann ble skutt på Jordal i Oslo klokken 19.58 søndag kveld. Øyenvitner på stedet fortalte at offeret kom kjørende i en hvit Mercedes E-klasse, da en person kledd i kjeledress fyrte av skudd mot bilen.

En politikilde bekrefter overfor TV 2 at det var Imran Saber (32) som ble skutt. Saber var David Toskas høyre hånd, og blir ofte kalt Skrue. Flere andre kilder med kjennskap til miljøet har også bekreftet at det er han.

– Nå blir det krig. Nå er det full mobilisering for å finne ut av hvem som forsøkte å likvidere han. Dette var det verste som kunne skje. Dette skal hevnes, sier en kilden til TV2 søndag kveld.

Les også: Skyting på Jordal i Oslo

Les også: Dette er Imran Saber

SKUTT: Imran Saber ble skutt ved 20-tiden søndag kveld. Politiet beskriver ham som multikriminell.
SKUTT: Imran Saber ble skutt ved 20-tiden søndag kveld. Politiet beskriver ham som multikriminell.

Kjent i miljøet

Saber er en en kjent person i det kriminelle miljøet, og har vært involvert i flere store saker de siste årene.

32-åringen er brakt til Ullevål universitetssykehus med flere skuddskader og er lagt i kunstig koma inntil videre. Politiet opplyser imidlertid at han ikke skal være livstruende skadet.

Øyenvitner på stedet fortalte TV 2 søndag kveld at 32 åringen kom kjørende inn på en parkeringsplass på Jordal i en hvit Mercedes E-klasse da en person i kjeledress fyrte av skudd mot bilen.

Har hjulpet politiet

Munch-maleriene Skrik og Madonna ble stjålet fra Munch-museet i 2004. To år senere kom bildene til rette. Dette skjedde etter at politiet hadde inngått en avtale med kriminelle for å få bildene tilbake. Hemmelige dokumenter som TV 2 fikk tilgang til avslørte at Imran Saber, eller Skrue, hjalp politiet i denne saken.