honffk
honffk

Valencia avsluttet FFKs festkveld med perlemål

Banket Hønefoss 4-1 borte i tippeligakvaliken.

Hønefoss - Fredrikstad 1-4

AKA Arena/Bergen (TV 2 Sporten): Fredrikstad er på god vei mot Tippeligaen etter å ha slått Hønefoss 4-1 borte i den første kampen i opprykksfinalen.

Se kampreferat i videovinduet over!

FFK har nå et kjempeutgangspunkt for returoppgjøret i Fredrikstad torsdag. Raio Piiroja, Celso Borges, Amin Askar og Alex Valencia scoret FFKs mål, mens Kamal Saaliti scoret for Hønefoss.

- Vi har gitt oss selv et fantastisk utgangspunkt, men dette er ikke avgjort. Vi må ut med samme innstilling i neste kamp, sier Alex Valencia til TV 2 Sporten.

- Det var bare den første omgangen. Denne kampen er ikke over. Men det er klart, vi fikk et kjempegodt resultat, sier FFK-trener Tom Freddy Aune.

- Det ser veldig dårlig ut
Hønefoss-trener Tom Gulbrandsen vil ikke gå med på at løpet nå er kjørt for Hønefoss.

- Du får ikke meg til å si at det kjørt, sånn sett. Men det er klart, den festen vi hadde lagt opp til i dag ødela vi selv. Vi var ikke på hugget i hele tatt de første minuttene, og det ødela kampen for oss, sier Hønefoss-trener Tom Gulbrandsen til NRK.

Han innrømmer imidlertid at sjansene er små.

- Det ser veldig dårlig ut, medgir Gulbrandsen.

Drømmestart
Det åpne meget fartsfylt på AKA Arena, og gjestene tok ledelsen allerede etter seks minutter. Raio Piiroja kjempet et frispark fra Alex Valencia i mål, og etter 16 minutter doblet FFK.

Amin Askar vant ballen på midtbanen og satte fart mot 16-meteren, og fant Celso Borges som enkelt satte inn 2-0.

Tre minutter senere kom Fredrikstads tredje. Nok en gang snappet Amin Askar ballen på midtbanen og satte fart fremover. Denne gangen gjorde han imidlertid alt selv, og dundret ballen i det nærmeste hjørnet fra 16 meter.

Vakkert punktum
Etter 29 minutter reduserte Hønefoss ved Kamal Saaliti. Kenneth di Vita Jensen prøvde seg med et skudd fra distanse, som gikk rett i Saaliti. Han plukket opp ballen, og sendte den forbi FFK-keeper Jon Masalin.

Alex Valencia sørget for 4-1 etter 75 minutter, da han vakkert dundret ballen i mål fra 18 meter.