Chris Jespersen (Foto: FREDRIK SANDBERG/Scanpix)
Chris Jespersen (Foto: FREDRIK SANDBERG/Scanpix)
Marcus Hellner (Foto: FREDRIK SANDBERG/Scanpix)
Marcus Hellner (Foto: FREDRIK SANDBERG/Scanpix)

Hellner spurtet Sverige til stafettseier

De norske langrennsherrene ble nummer tre da Hellner og Sverige tok sin andre seier på to dager.

Gällivare/Bergen (TV 2 Sporten): Norge ble nummer tre på søndagens 4x10 kilometer stafett for herrer i svenske Gällivare. Sverige vant rennet etter at gårsdagens vinner Marcus Hellner spurtslo Russlands Alexander Legkov. Norge var 47,9 sekunder bak Sverige i mål.

For det norske laget gikk Eldar Rønning, Martin Johnsrud Sundby, Chris Jespersen og Sjur Røthe.

Les også: Tung stafett for langrennsgutta

Eldar Rønning gikk en solid førsteetappe for det norske laget, og sørget for at Martin Johnsrud Sundby fikk en liten luke til de sterkeste konkurrentene.

På andreetappen etablerte det seg en tetgruppe bestående av seks lag som vekslet omtrent samtidig. Denne gruppen bestod av Norge, Sverige, Sveits, Russland, Kazaksthan og USA.

Tredjemann ut for det norske laget var lørdagens overraskelsesmann Chris Jespersen. Jespersen holdt lenge godt følge med tetlagene, men mot slutten av etappen rykket Sverige og Russland ifra og fikk en luke ned til Norge. Ved veksling var en stiv Jespersen 16 sekunder bak tetduoen.

Norges ankermann Sjur Røthe åpnet friskt, men maktet ikke å ta igjen Hellner og Legkov. I steden ble det en kamp mot Sveits om tredjeplassen, og her fikk Røthe en enkel jobb da Sveits' ankermann falt like før slutt.

Se Hellner spurtslå Legkov her

474587