Moholt
Moholt

Katrine Moholt: – Dette er krenkende og injurierende

Uttaler seg for første gang etter dansebråket.

Fredag ble det kjent at Norges Danseforbund har sendt et brev over tre sider der Carsten Skjelbreid og Katrine Moholt angripes på en rekke fronter, og vil hindre danseparet fra å delta i senior-VM i dans.

I brevet angriper forbundet blant annet at Carsten og Katrine ikke tilpasser seg kleskodene og utseendet som er forventet i dansesammenheng. Og at paret ikke holder et høyt nok dansenivå.

I ni måneder har «Skal vi danse»-vinnerne Carsten Skjelbreid og Katrine Moholt forberedt seg på å delta i senior-VM i dans i desember.

Nå uttaler Katrine Moholt seg for første gang om dansebråket.

Les også: Carsten leverte tilbake gullmedaljen

– Uanstendig oppførsel

Skjelbreid og Moholt besluttet fredag å trekke seg fra danskekonkurransen etter kritikken fra Danseforbundet.

– Min mening er at Danseforbundet har opptrådt særdeles uprofesjonelt i denne saken. For det første er det å sende et personlig stilt brev til en prosjektleder i TV 2 til Aftenposten der det står om alt fra størrelsen på trusa mi til skjeggveksten til Carsten, i tillegg til å sette redaksjonelle krav til innholdet i programmet TV2 lager, så langt fra anstendig oppførsel som det går an å komme, sier Moholt til «God Kveld Norge».

Moholt mener Danseforbundets håndtering av saken er skammelig.

– Tenk om Norges fotballforbund hadde gått ut og sagt at en spiller var en skam for fotballen og latterlig dårlig. Det ville aldri skjedd. Dette er krenkende og injurierende, og veldig underlig siden jeg regner med at ledelsen i dette forbundet ønsker å være gode forbilder for unge dansere.

Medlemmene til dette forbundet risikerer faktisk å bli latterliggjort offentlig. Hets og personangrep hører vel ikke hjemme i en sport som skal stå for glede, dans og sunn idrett?, spør Moholt.

I brevet som «God kveld Norge» har fått tilgang til angriper Norges Danseforbund blant annet at Carsten og Katrine ikke tilpasser seg kleskodene og utseendet som er forventet i dansesammenheng. Dette reagerer Moholt sterkt på.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Kathrine-Moholt-og-Carsten-skjelbreid
  spill
Kathrine-Moholt-og-Carsten-skjelbreid spill

– Glade amatører

I brevet krever de at TV 2 understreker i media at paret skal delta på VM i Latin Senior1-alderklasse 35-45 år, og ikke i VM generelt.

Vi føler vi har blitt overkjørt av TV 2. Vi har gjort et unntak for TV 2 siden de ikke kunne stille på Norgescupen i september fordi det var opptak til «Jakten på kjærligheten» for Katrine Moholt. Dermed fikk de dispensasjon til å danse på andre arenaer. Men da TV 2 går ut å sier at de er tatt ut til VM allerede, føler vi oss overkjørt. Uttaket er ikke gjort ennå. Det blir som om TVNorge skulle meldt på Heia Tufte-nerdene i VM i fotball. Det har heller ikke kommet frem at dette er dans for senior over 35 år, sier generalsekretær i Danseforbundet, Mona Kristiansen.

Dette er ikke Moholt enig i.

– TV2, Carsten og jeg har aldri fremstilt oss som noe annet enn glade amatører som skal strekke våre egne grenser, å sette fokus på dans som en flott idrett for både de over og under 35. Ett av våre hovedmål med programmet er jo nettopp å vise at vi er Norges eneste seniorpar. Vi har med stor respekt for idretten trent knallhardt i ni måneder for å gjøre det aller beste vi kan, noe som selvfølgelig ikke kan måle seg med proffe dansere som har danset et helt liv. Noe vi også hele tiden har understreket, sier Moholt som understreker at hun og Skjelbreid ikke har tatt plassen til noen andre dansere.

Dårlig signaleffekt

Programlederen mener signaleffekten av denne saken skader Danseforbundet.

Og bli hengt ut på den måten etter å ha gjort det aller beste vi kan, er igjen ikke særlig god signaleffekt, for unge dansere som gjør sitt beste. Carsten og jeg tar dette med fatning, vi er tross alt seniorer over 35. Men hva med de på 17, som dansen betyr alt for, spør Moholt som i likhet med dansepartner Carsten skal levere tilbake gullmedaljen de vant i NM.