TOPPSCORERDUELL: Kristian Kjelling og Mait Patrail ble toppscorere for hvert sitt lag. (Foto: SCHÜTZE RENÉ/Ap)
TOPPSCORERDUELL: Kristian Kjelling og Mait Patrail ble toppscorere for hvert sitt lag. (Foto: SCHÜTZE RENÉ/Ap)

Kjelling utsetter operasjon og håper på VM-spill

Kristian Kjelling er veldig lysten på landslagsspill.

Kristian Kjelling sto over EM-kvalifiseringskampene mot Nederland og Hellas på grunn av lysketrøbbel. Søndag måtte han også stå over klubbkamp med Aalborg.

Jeg har veldig lyst til å være med i VM. Vi har et godt lag og jeg tror vi kan gjøre det bra.

Utsetter operasjonen
Kjelling var tirsdag til undersøkelse hos landslagslege Thomas Torgalsen, og konklusjonen ble at Kjelling trolig må gjennom en operasjon for å bli kvitt skaden helt.

- Jeg har hatt denne skaden før og en operasjon er først og fremst for å unngå at den kommer igjen, sier Kjelling til TV 2 Sporten.

Det ble fryktet at skaden ville holde ham borte fra VM på nyåret. Et inngrep ville bety ti uker på sidelinjen. Men etter å ha konferert med klubbledelsen i AaB er han kommet frem til at operasjonen utsettes.

- Vi er blitt enig om at vi venter med operasjonen. Jeg har trent i dag og synes det er mindre smertefullt enn tidligere. Jeg er med i kamp på søndag og satser på å være med fremover, forklarer han.

Sikter mot VM
Det betyr også at han tar sikte på å være med i VM.

- Jeg spiller håndball så lenge jeg er noenlunde smertefri. Jeg trenger ikke være helt smertefri, men blir smertene for sterke kan jeg ikke spille verken med klubblaget eller landslaget, sier Kjelling.

Dersom smertene blir for store, blir det operasjon. Uavhengig av når i sesongen det er.

Kjelling blir en av Norges viktigste spillere i Sverige , og ser frem til mesterskapet.

- Jeg håper smertene er såpass at jeg kan fortsette ut sesongen. Jeg har veldig lyst til å være med i VM. Vi har et godt lag og jeg tror vi kan gjøre det bra, sier en optimistisk Kjelling.

- Nå får vi vente og se i to uker. Men jeg håper at det ikke er så farlig, sier landslagssjef Robert Hedin.

- Kristian er en viktig spiller å ha med i VM. Og enda viktigere er han om også Kjetil Strand må melde avbud på grunn av sin skade (vurderer ankeloperasjon). Med to så rutinerte spillere ute, kan det blir tungt, mener han.