IKKE SANGDUELL: Marthe og Annsofi havnet i den siste sanduellen i årets X Factor. Fra nå av er det seerstemmene som avgjør. (Foto: Thomas Reisæter/)
IKKE SANGDUELL: Marthe og Annsofi havnet i den siste sanduellen i årets X Factor. Fra nå av er det seerstemmene som avgjør. (Foto: Thomas Reisæter/)

Nå har DU makten i X Factor

Nå er det kun seerene som bestemmer hvilke fem deltakere som går videre i kveld.

Nå er det bare seks «X Factor»-deltakere igjen. Halvparten av dem får kjempe om seieren i finalen 10. og 11. desember, mens den andre halvparten må sendes hjem.

Sist uke ble Marthe Valle stemt hjem, og resten av gjengen kjemper nå med nebb og klør for å sikre seg én av de tre finaleplassene.

Les også: Nå skal alle synge på norsk

I kveldens sending av «X Factor» er det kun seerstemmene som teller. Det vil si at det er de der hjemme som sitter på all makten.

– Det er ingen sangduell, men rett og slett sånn at den som får færrest stemmer fra dere som ser på - den ryker ut. Mer makt til dere, og mindre til dommerne. Og kanskje enda mer spennende?! skriver programleder Guri Solberg i bloggen sin.

Kjøp billetter til «X Factor»-finalen her!

– Stem på meg, jenter

Annsofi Pettersen er den eneste jenta igjen i «X Factor», og hun oppfordrer jenter til å stemme på henne for å opprettholde litt kjønnsbalanse.

– Jeg må bare takke alle som stemte på meg sist fredag, og som gjorde at jeg fortsatt sitter på rommet mitt og øver på låtene mine. Nå håper jeg virkelig at dere stemmer på meg, jenter, vi kan ikke la gutta få overtaket, skriver Annsofi i sin «X Factor»-blogg.

Synger på norsk

I kveld er temaet norsk musikk, og Atle Pettersen må for første gang synge på morsmålet.

– Det er norskaften og jeg gleder meg masse! Jeg skal synge på norsk for første gang i konkurransen, en låt jeg lover at dere kommer til å synge med på, skriver Atle i sin «X Factor»-blogg.

I kveld skal deltakerne for første gang synge to låter hver, og når sangen og moroa er over, skal seerne og dommerne avgjøre hvem av de seks som må forlate konkurransen.

Vil du hjelpe finalistene? Klikk her!

Se «X Factor» i kveld klokken 19:30 på TV 2!

Les mer om «X Factor» her!