Alberto Contador (Foto: PEDRO ARMESTRE/Afp)
Alberto Contador (Foto: PEDRO ARMESTRE/Afp)

Contador slår tilbake i dopingsaken

Tour de France-vinneren levner rapporten til Verdens antidopingbyrå liten ære.

Verdens antidopingbyrå (Wada) har levert en rapport som konkluderer med at Alberto Contador (27) ikke kan ha fått i seg det ulovlige middelet clenbuterol gjennom å ha spist en forurenset biff under Tour de France.

Nå slår spanjolen og hans juridiske rådgivere tilbake i en pressemelding . De mener at Wada ikke har vært grundige og kritiske nok i forhold til opplysningene de har hentet inn fra slakteren i byen Irún, der kjøttet ble kjøpt.

- Etter å ha studert dokumentasjonen til UCI nøye, er det umulig å påstå at kjøttet ikke inneholdt clenbuterol, skriver Contador-teamet i pressemeldingen ifølge VG Nett.

De mener det ikke finnes bevis på at Wada har gjort analyser hos slakteren. Teamet er heller ikke fornøyd med EU-rapporten fra 2008, som sier at kun én av 300 000 prøver viste spor etter clenbuterol. De peker på at de siste offisielle rapportene fra EU viser at av en total på 27 millioner slaktede dyr, er bare 122 648 tilfeller blitt analysert.

Wadas resonnement om at kjøttprodusenter ikke slakter dyrene før 20 dager etter injeksjon av clenbuterol, når spor av stoffet er borte, tilbakevises også.

- Den slags resonnement er villedende. Dersom vi skal si at disse bøndene naturligvis ikke ville slakte dyrene før etter 20 dager, må vi også si at en syklist naturligvis ikke ville bruke et stoff som er forbudt.