Nick Clegg (Foto: Rui Vieira/Pa Photos)
Nick Clegg (Foto: Rui Vieira/Pa Photos)

Den britiske visestatsministeren vil redde kriserammet klubb

Nick Clegg forsøker å hjelpe tradisjonsrike Sheffield Wednesday, som unngikk administrasjon med et nødskrik onsdag.

Tradisjonsrike Sheffield Wednesday ble stiftet allerede i 1867, og er den tredje eldste klubben i det engelske ligasystemet.

Klubben var også en Premier League-grunnleggerne i 1992, men har slitt siden nedrykket fra dne øverste divisjonen i 2000.

Forrige sesong rykket de ned fra Championship, og klubben spiller nå i League One samtidig som den gjennomgår en stor økonomisk krise.

- Jeg er veldig, veldig sint
Onsdag møtte klubben i høyesterett, og sikret seg en 28 dager lang utsettelse i et forsøk på å forhindre at klubben blir satt under administrasjon. Klubben måtte møte i høyesterett fordi den skylder skattemyndighetene i underkant av seks millioner kroner.

I tillegg sliter klubben med en massiv gjeld på drøyt 240 millioner kroner, og forsøker derfor å skaffe nye eiere.

Da utsettelsen var sikret troppet klubbdirektør Nick Parker frem utenfor høyesterett, og leverte et flammende innlegg der han ba investorer om å tenke på hva som er best for klubben.

- Jeg er veldig lettet, men desto viktigere: jeg er veldig, veldig sint. Denne klubben skal ikke være der den er i dag, sier Parker.

Se hans emosjonelle tale øverst i saken!

- Grunnen til at jeg er sint er at det er folk der ute som går til media når de ikke bør gjøre det. Det er folk der ute som sier de har penger når de ikke har det, fortsetter Sheffield Wednesday-direktøren.

Ber investorer ta ansvar
Han mener det er mulig å forhindre at klubben blir satt under administrasjon.

- Det ene håpet jeg kan gi til Sheffield Wednesday-fansen og det fellesskapet klubben tjener er at jeg vet det er andre folk der ute som vet hvor viktig Sheffield Wednesday er, ikke bare for fansen, men for lokalsamfunnet og alle menneskene i Sheffield og Sør-Yorkshire. Det er med på å holde lokalsamfunnet sammen, sier Parker, og fortsetter:

- Nå er det på tide at disse menneskene - de vet hvem der og jeg vet hvem de er – å tre frem og, i det private, gjøre en avtale med banken i stedet for å være ubesluttsomme og komme med unnskyldninger for å ikke gjøre det. De vil ikke få en bedre avtale om klubben kommer under administrasjon, og om de prøver å gjøre det gjør det meg oppskaket, avslutter han.

Støttes av visestatsministeren
En annen som har gått i bresjen for den kriserammede og tradisjonsrike klubben er visestatsminister Nick Clegg.

- Dagens utsettelse er gode nyheter for Sheffield Wednesday og vil forhåpentligvis gi klubben tiden den trenger for å skaffe de nødvendige investeringene. Det er imidlertid bare en eksekusjonsutsettelse, og mye mer må gjøre for å sikre den langsiktige fremtidene til denne fantastiske fotballklubben, sier Clegg til Sky Sports.

Clegg har snakket med kreditorer og banker i et forsøk på å gi Sheffield Wednesday mer tid til å finne en ny eier.

- Jeg vil fortsette å hjelpe alle parter på alle måter jeg kan, for å finne en fungerende løsning på klubbens tilstand. Jeg vet hvor mye Sheffield Wednesday betyr for fansen og byen, og en suksessfull langsiktig løsning må nå bli funnet, sier Clegg.

Nick Clegg (Foto: Rui Vieira/Pa Photos)
Nick Clegg (Foto: Rui Vieira/Pa Photos)