Støre inviterer Aung San Suu Kyi til Norge

Utenriksminister Jonas Gahr Støre har invitert nobelprisvinner Aung San Suu Kyi til Norge, opplyser Utenriksdepartementet i en pressemelding.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norges ambassadør i Thailand møtte fredsprisvinneren onsdag i Burmas største by Rangoon. I løpet av samtalen inviterte ambassadør Katja Nordgaard Suu Kyi til Norge for å hente nobelprisen.

- Hun gjentok at Norge vil være det første landet hun vil reise til den dagen situasjonen hennes tilsa at hun kunne dra utenlands. Men problemet hennes er fortsatt at hun ikke er sikker på om hun vil slippe inn i Burma igjen, sier ambassadøren til Aftenposten.

Nordgaard hadde med seg invitasjonen til Norge fra utenriksminister Støre, som sier han håper et besøk vil la seg gjennomføre. Nordgaard snakket også med Suu Kyi om fredsprisvinnerens nye rolle.

- Hun fortalte meg at hun nå trenger tid til å finne ut av hva det burmesiske folk mener. Hun sa ikke direkte at hun ser for seg en lederrolle i motstandskampen, men det var tydelig at hun har tenkt å fortsette å være aktiv, sier Nordgaard, som synes det var en svært spesiell opplevelse å møte den kjente demokratiforkjemperen.

Ambassadør Nordgaard møtte også representanter for burmesiske myndigheter under sitt besøk i Rangoon, opplyser UD. (©NTB)