- Ytringer skal bekjempes med argumentasjon

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) vil ikke bekjempe ytterliggående ytringer med forbud, men med argumentasjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fremskrittspartiet har foreslått at det ikke skal tillates bygging av moskeer i Norge som finansieres av totalitære islamistiske land. I den muntlige spørretimen onsdag ble saken tatt opp av partiets innvandringspolitiske talsmann, Per Willy Amundsen. Statsministeren svarte med et forsvar for ytringsfriheten.

- Dette handler ikke om ytringsfrihet. Det er det reneste sludder, svarte Amundsen.

Han hevdet at radikale islamister bidrar til å finansiere moskeer som brukes til å spre hat mot Vesten og jøder. Det er også antydet at de brukes til å forberede terroraksjoner i Norge. Regjeringen står uten tiltak for å møte den mørke islamismen som sprer seg over Europa, sa Amundsen.

- Dersom representanten kjenner til at det forberedes terroraksjoner, bør han kontakte politiet. Det er ulovlig og skal bekjempes med alle midler, svarte statsministeren.

- Ytringer er et annet spørsmål. Det handler om ytringsfriheten og om at mennesker som mener noe helt annet enn deg selv, også har rett til å hevde sine meninger. Den retten forsvarer jeg. Meninger skal bekjempes med argumentasjon, ikke forbud som begrenser ytringsfriheten, slo Stoltenberg fast. (©NTB)