- Ytringer skal bekjempes med argumentasjon

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) vil ikke bekjempe ytterliggående ytringer med forbud, men med argumentasjon.

Fremskrittspartiet har foreslått at det ikke skal tillates bygging av moskeer i Norge som finansieres av totalitære islamistiske land. I den muntlige spørretimen onsdag ble saken tatt opp av partiets innvandringspolitiske talsmann, Per Willy Amundsen. Statsministeren svarte med et forsvar for ytringsfriheten.

- Dette handler ikke om ytringsfrihet. Det er det reneste sludder, svarte Amundsen.

Han hevdet at radikale islamister bidrar til å finansiere moskeer som brukes til å spre hat mot Vesten og jøder. Det er også antydet at de brukes til å forberede terroraksjoner i Norge. Regjeringen står uten tiltak for å møte den mørke islamismen som sprer seg over Europa, sa Amundsen.

- Dersom representanten kjenner til at det forberedes terroraksjoner, bør han kontakte politiet. Det er ulovlig og skal bekjempes med alle midler, svarte statsministeren.

- Ytringer er et annet spørsmål. Det handler om ytringsfriheten og om at mennesker som mener noe helt annet enn deg selv, også har rett til å hevde sine meninger. Den retten forsvarer jeg. Meninger skal bekjempes med argumentasjon, ikke forbud som begrenser ytringsfriheten, slo Stoltenberg fast. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2