Passasjerfergen Pearl of Scandinavia går for egen maskin inn mot København, etter at det oppstod brann omkring 06.00 onsdag morgen. (Foto: BJÖRN LINDGREN/Scanpix)
Passasjerfergen Pearl of Scandinavia går for egen maskin inn mot København, etter at det oppstod brann omkring 06.00 onsdag morgen. (Foto: BJÖRN LINDGREN/Scanpix)

Starter gransking av brann i danskebåten

Danske sjøfartsmyndigheter starter nå arbeidet med å finne ut hva som skjedde da det brøt ut brann om bord i Pearl of Scandinavia.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Passasjerferja kommer til den danske hovedstaden København klokken 12 onsdag, og den danske Søfartsstyrelsen starter umiddelbart arbeidet med å undersøke brannen.

Det var klokken 06 onsdag morgen at det ble slått brannalarm om bord i båten. Passasjerene kjente røyklukt helt opp i salongene, og ble forberedt på evaukuering.

Klokken 11 meldte dansk politi at brannen var under kontroll.

Les også: Vi kjente røyklukt om bord

Etterforskes

– Når skipet kommer til København, går Søfartsstyrelsen om bord med et team for å undersøke og føre tilsyn med skipet. Vi skal se på hva det er av skader, og hva som må ordnes før det kan settes i drift igjen, sier tilsynssjef Lars Nielsen i Søfartsstyrelsen i Danmark til NTB.

– Søfartsstyrelsen har også en oppklaringsenhet, som går om bord for å undersøke årsaken til brannen, legger han til.

Både tilsynsgruppen og oppklaringsenheten vil allerede onsdag gjennomføre undersøkelser av brannen, som ble oppdaget ved at det var røykutvikling om bord.

– Sannsynligvis vet vi mer allerede i ettermiddag eller i morgen, men rapporten fra oppklaringsenheten tar litt mer tid, slår Nielsen fast.

Dansk politi sier de ikke har grunn til å tro at brannen på bildekket på Pearl of Scandinavia var påsatt.

21 år gammelt

«Pearl of Scandinavia» er bygget i 1989 og har seilt på ruten Oslo-København siden 2001. Skipet har plass til 2168 passasjerer.

Det var 650 passasjerer om bord onsdag morgen.

(©NTB/TV 2)