Menighetsrådet støtter opp om Einar Gelius

Vålerenga menighetsråd støtter opp om sogneprest Einar Gelius og sier de har full tillit til ham.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Vi hadde et møte i forrige uke der vi diskuterte boka til Gelius. Det var ulike oppfatninger i rådet om boka, og menighetsrådet tar ikke stilling til den. Men vi uttrykker full tillit til Einar Gelius som sogneprest i Vålerenga kirke, sier leder i menighetsrådet Ola Brattegard til NTB.

Vålerenga menighetsråd vil med det første sende et brev til Oslo bispedømmeråd med kopi til biskop Ole Christian Kvarme der de uttrykker sin støtte til Gelius.

Oslo-biskopen har i et brev til Gelius skrevet at han vil anbefale Oslo bispedømmeråd å avskjedige ham som sogneprest i Vålerenga kirke. Kvarme vil også anbefale bispedømmerådet å suspendere Gelius fram til avskjedssaken er avgjort, ifølge Vårt Land.

Einar Gelius er onsdag i Hammerfest der han skal holde foredrag for Norsk Sykepleierforbunds medlemmer i Finnmark. Tema for fagdagen er «Himmel og Helvete».

- Jeg er i Finnmark og holder foredrag. Jeg kan bekrefte at det pågår samtaler med biskopen, men utover det har jeg ingen kommentarer, skrev Gelius i en SMS til NTB onsdag morgen. (©NTB)