BRANN: Brannen på et bildekk om bord i danskeferja Pearl of Scandinavia er slukket. Brannmannskaper både fra Sverige og Danmark ble brakt til skipet med helikopter. (Foto:  /Afp)
BRANN: Brannen på et bildekk om bord i danskeferja Pearl of Scandinavia er slukket. Brannmannskaper både fra Sverige og Danmark ble brakt til skipet med helikopter. (Foto: /Afp)

Brann på danskebåten

Brannen på ferjen «Pearl of Scandinavia» er slukket.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi har fått melding om nå at brannen er slukket og at vi nå sender røykdykkere inn på bildekket for å undersøke om det er nødvendig med ytterligere etterslukking. Alle passasjerene er samlet på dekk 8 i restaurantene våre og blir tatt vare på der, og nå går skipet for egen kraft og er på vei til København, sier daglig leder Vivian Sivertsen i DFDS klokken 08.

– Vet dere noe om hvor omfattende brannen var?

– Vi kan ikke begynne å spekulere i verken årsak eller omfang på det nåværende tidspunkt. Det viktigste for oss har selvfølgelig vært å ta vare på passasjerene, som nå er samlet.

«Pearl of Scandinavia» er ventet til København klokken 11.

Se intervju med Sivertsen:

473710

Brannfolk flys ut

Et spesielt brannteam fra Falck er onsdag morgen på vei i helikopter fra Ballerup til ferjen. De seks brannfolkene spesialiserer seg på skipsbranner, melder berlingske.dk.

Ordningen er relativt nyetablert og det er etter alt å dømme første gang at den tas i bruk, ifølge avisen.

Brann på bildekket

Båten, som tilhører DFDS, var på vei sørover og ligger ved Helsingborg. Passasjerene ble vekket av alarmen i 06-tida og ble beordret ut av lugarene mens slukkingen pågikk.

Passasjerene fikk beskjed om at det brant på bildekket. Tre danske redningshelikoptre og flere båter ble sent til skipet. Det er ikke meldt om skadde i brannen.

Røyklukt

Passasjer Pål Skodjevåg sa klokken 07 at de kunne kjenne røyklukta helt opp på dekk 7.

– Vi har fått beskjed om at det er brann på bildekket. Den siste beskjeden fra kapteinen er at det fortsatt er brann og høye temperaturer, sa Skodjevåg til TV 2 Nyhetskanalen klokken 07.

Klokken 07.30 forteller han at passasjerene har fått beskjed om at brannen er slukket og at temperaturen er synkende.

Se intervju:

473705

Ingen panikk

Ifølge Skodjevåg ble maskinen stanset da brannalarmen gikk for første gang i 06-tiden. Skodjevåg sier at været er godt og at stemningen var rolig blant passasjerene.

Båten var på vei fra Oslo til København da brannen brøt ut. Den skulle vært framme i København klokken 09.30.

– Det brenner på bildekket, og slukningsarbeidet er i gang. Vi er i gang med å samle de 650 passasjerene, og nå skal vi finne ut av om det skal gjennomføres en evakuering, sa informasjonssjef Gert Jakobsen hos DFDS til tv2.dk onsdag morgen.

21 år gammelt

«Pearl of Scandinavia» er bygget i 1989 og har seilt på ruten Oslo-København siden 2001. Skipet har plass til 2168 passasjerer.