OVERFØRES TIL DET OFFENTLIGE: Oslo Aps førstekandidat Liebe Rieber Mohn vil kun ha offentlig drift av sykehjem.  (Foto: Bjørn Sigurdsøn)
OVERFØRES TIL DET OFFENTLIGE: Oslo Aps førstekandidat Liebe Rieber Mohn vil kun ha offentlig drift av sykehjem. (Foto: Bjørn Sigurdsøn)

Rieber-Mohn på topp for Oslo Ap

Tidligere statssekretær Libe Rieber-Mohn og partiveteran Rune Gerhardsen topper som ventet Oslo Arbeiderpartis liste foran lokalvalget til neste år.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det ble klart under tirsdagens nominasjonsmøte. Bare på en plass skiller toppen av valglista seg fra den endelige innstillingen til nominasjonskomiteen.

Det gjelder fjerdeplassen som Trond Jensrud sto oppført på.

Utfordrer vil finne seg en «ordentlig jobb»

Jensrud, som var en av Rieber-Mohns utfordrere som byrådslederkandidat, gjorde det tirsdag klart overfor Dagsavisen at han ikke aktet å stå på lista i det hele tatt.

Han avviser at dette har å gjøre med at han ikke fikk toppvervet, men sier politikken tar mye tid og at han nå vil finne seg en «ordentlig jobb».

LO-økonom overtok plassen

Jensruds plass på lista ble tatt av LO-økonom og bystyrerepresentant Andreas Halse, som også sitter i styret i Oslo Ap.

Blant de øvrige i valglistas ti på topp er Rina Mariann Hansen, Tone Tellevik Dahl, Abdullah Alsabeehg, Bettina Thorvik, Anders Røberg-Larsen, Nina Bachke og Nadeem Butt. (©NTB)